Fogjunk össze a tiszta Naszályért!

„Önkormányzatunk elszánt abban, hogy a várost – bele értve a külterületeket is -, megtisztítsa az illegálisan lerakott szeméttől. A városban a munkát a Naszály kitakarításával kezdjük”. – írja a Deákvári Közélet Facebook csoportban Rozmaring Sándor önkormányzati képviselő.

A városatya szerint a lakosság tudja a legjobban, hogy hol, milyen mennyiségben lapul vagy ölt napról-napra nagyobb méreteket az engedély nélkül lerakott szemét. Kér ezért mindenkit, hogy aki munkájával, információkkal, szervezéssel hozzá tud járulni a Naszály kitakarításához, segítsen!

„Tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a szemétlerakatok nem az itt élők „jóvoltából” keletkeztek, mégis csak a hegyen és a közelében élők aktív közreműködésével szüntethetők meg. A ránk váró feladatok főszereplői tehát a lakosság és a Váci Hulladékgazdálkodási Kft.

A megtisztítandó terület a Sallai Laktanya, Gombási úti bejáratánál kezdődik és a Sejce dűlői lakótelepig tart, vagy akár a 2-es főútig!” – írja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Rozmaring Sándor arra is felhívja a figyelmet, hogy nem lomtalanítást szerveznek – az majd tavasszal lesz -, hanem az illegálisan lerakott szemét begyűjtését tudják összefogással elvégezni.

A következő helyszínek lesznek érintettek a hulladékok begyűjtése során:

– Laktanya hegy felőli kerítése mentén lévő terület: február 15-én, szombaton 10 órára várnak ide mindenkit, aki segíteni tud. Zsákot, kesztyűt biztosítanak. Emellett a Zsobrák dűlőben, a Csipkés dűlőben, az Öreg pincevölgyben, a Kútvölgyben, a Látóhegyen, és a Sejce dűlő lakótelepen szednek majd az önkéntesek még szemetet.

„Ezúton is köszönöm a területen élő családok és mindenki segítségét és munka felajánlásait.” – fogalmaz végül Rozmaring Sándor. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!