Friss: Rákosrendezőn kisiklott egy vonat

Rákosrendezőnél, az egyik váltónál kisiklott egy Esztergomból Nyugati pályaudvarra tartó, Z72-es jelzésű vonat egy forgóvázzal. A FLIRT motorvonaton mintegy 150 utas tartózkodott, senki sem sérült meg. Az utasokat a Katasztrófavédelem segítségével szállítják le a vonatról. A siklás okait a hatóságok vizsgálják.

A kisiklott vonat elzárja a vágányokat Rákosrendező és Angyalföld között; Rákospalota-Újpest -Rákosrendező és a Nyugati pályaudvar között pedig csak egy vágányon haladhat a forgalom a vizsgálat és a műszaki mentés ideje alatt. Emiatt a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon 30-60 perces, esetenként ennél hosszabb menetidőkre számíthatnak az utasok, módosult a közlekedési rend is:

  • az esztergomi vonatok Angyalföld állomásig közlekednek és onnét indulnak Esztergom felé.
  • a veresegyházi vonal járatai Rákospalota-Újpest állomásról fordulnak.
  • a szobi vonal utasai az EuroCity vonatokkal és Z70-es, szobi zónázóvonatokkal utazhatnak a teljes vonalon, ezek minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Az EuroCity-k felármentesen vehetők igénybe.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  15 milliót csaltak ki egy dunakeszi cégtől

A BKK elfogadja a vasúti bérleteket az M3-as metrón a Nyugati és Újpest-városkapu között, valamint a 14-es villamos teljes szakaszán. Utasaink elnézését és türelmét kérjük – adta hírül a MÁVINFORM. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!