Galambok turbékoltak a hétvégén a kiállításon

Az idén is igen sok érdeklődőt vonzott a Madách Imre Művelődési Központban a Váci Reménység Egyesület galambász szakosztályának már hagyományos év eleji kiállítása, melyet január és február fordulójának hétvégéjén tekinthettek meg a látogatók. Pénteken elsősorban iskolai, óvodai csoportok érkeztek a bemutatóra, szombaton és vasárnap többnyire kisgyerekes családok.

A február 1-jén tartott hivatalos megnyitón Moys Csaba, a VRE tiszteletbeli elnöke az egyesület egyik büszkeségének nevezte a galambász szakosztályt, szavai szerint a tagtársak lelkes tevékenységükkel, kimagasló eredményeikkel nem csupán a Reménység, hanem Vác hírnevét is öregbítik.

– Köszönetet mondok a szakosztálynak a tevékenységükért, azért, hogy színesítik az egyesületi életet, Vác programkínálatát. Bízom benne, hogy jövőre már a megújuló sporttelepünk újonnan elkészülő főépületében rendezhetik meg hagyományos évnyitó kiállításukat, bár a művelődési központ is kiváló házigazdája ennek az eseménynek, amiért szintén köszönettel tartozunk. Ahhoz, hogy még bizakodóbbak lehessünk, már csak az kellene, hogy a jövőben mind több fiatalt sikerüljön megnyerni arra, hogy csatlakozzanak a galambászok táborához – fogalmazott Moys Csaba.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Az önkormányzat nevében Kiss Zsolt alpolgármester is köszöntötte a galambászokat és a megnyitón résztvevő érdeklődőket, kiemelve az egyesületek, klubok sajátos, bizonyos értelemben zárt közösségépítő szerepét, ugyanakkor a nyitottságukat, amennyiben a maguk módján mind igyekeznek hozzájárulni a programkínálat színesítéséhez.

– A galambászok igazán különleges szerepet töltenek be, hiszen részt vállalnak az ismeretterjesztésben, az állatszeretet eszméjének elmélyítésében, nem is beszélve a nemesítő tevékenységükről – mondta a városvezető.

Galba Tamás szakosztályelnök kiemelte, hogy a 2020-as bemutatón ismét nagyon sok szép egyed tollászkodhatott, amit az is bizonyít, hogy tizenhat kiváló minősítést ítélhettek oda a galambjaikkal büszkélkedő klubtársaknak.

Már most jó feljegyezni a naptárba, hogy szeptemberben újra rangos nemzetközi verseny (FCI Grand Prix 2020) bázisa lesz Bacskai Sándor postagalambász Téglaház dűlői telepe. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!