Galambos Péter és Rapcsák Károly a díjazottak között

Igaz, egyelőre még nem a szabadtéren, de az elmúlt napokban beindult az evezősöknél is az esztendő eseménysorozata. A Magyar Evezős Szövetség február 14-én tartotta meg szokásos díjátadó rendezvényét, melyen az elmúlt évben kiemelkedő eredményeket elérőket jutalmazták. A felnőtteknél nem sorakoztak 2019-ben a remek eredmények, így a kontinensbajnoki címet és világbajnoki ezüstöt begyűjtő Galambos Péter kimagaslott a sportág tavalyi eredménysorában.

A Vác Városi Evezős Club sportolója révén az egyéni díj mellett trénere, Rapcsák Károly kapta az év legjobb edzőjének járó elismerést és a váci klub vehette át a legjobb egyesületnek járó díjat is – számol be a hírről a városháza honlapja.

A hétvégén Székesfehérvár adott otthont az ergométeres országos bajnokságnak. Galambos Péter itt is bizonyította, hogy a magasan a legjobb férfi könnyűsúlyú evezős hazánkban, hiszen kereken 5 másodperces előnnyel nyerte versenyszámát. Rajta kívül Burai Szabolcs a férfi para utánpótlás kategóriában, Ujhelyi Mihály pedig a fiú ifiknél bizonyult a legjobbnak. A Vác Városi Evezős Club sportolói közül rajtuk kívül Bóka Sára, Kas Natália és Bácskai Máté ezüst-, Ádám Andrea és Fenyődi Tamás bronzérmet szerzett versenyszámában. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!