Ha hétfő, akkor vihar, vidd magaddal az esernyőt

Az elmúlt napokban tavaszias időjárás uralta a várost és térségét, miközben a kontinens távolabbi részein viharos szelekkel küzdöttek az emberek. A hideg, nedves télies időjárás ma délután elérkezik hozzánk is – legalábbis a meteorológusok szerint. Hétfő délelőtt elszórtan, délután viszont egy erős hidegfront hatására többfelé alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar, melyet aprószemű jég is kísérhet.

Hosszabb napos időszakok a Dunántúlon lesznek. Az erős, többfelé viharos déli-délnyugati szél délután egyre inkább nyugatira fordul. Napközben 6-17 fokra számíthatunk, a legmelegebb Sopron környékén lehet.
Hidegfronti hatás.

Az Időkép előrejelzése szerint kedden erősen szeles időre kell készülni, az ország északi felén viharos, délen erős, élénk nyugati, északnyugati szél várható. Reggel sokfelé eshet, zápor, helyenként zivatar alakulhat ki. Napközben csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Délután 6-13 fok között alakul a hőmérséklet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

Szerdán a változóan felhős-napos időben elszórtan alakulhat ki gyenge eső, havas eső, egy-egy zápor, hózápor. Veszít erejéből a szél, de az ország északi, északkeleti felén még többfelé erős lehet. Hajnalban helyenként fagyhat, napközben 5-11 fok valószínű.

Csütörtökön napos idő ígérkezik, napközben a felhőátvonulásokból elvétve fordul elő futó zápor, a hegyekben esetleg hózápor. A nyugati, majd délies szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Délután 6-11 fokot mérhetünk. Pénteken többfelé eshet. (fotó: Pixabay – cocoparisienne)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!