Hogyan hozzunk létre egy jól működő email címet?

Az email cím használata manapság már szinte annyira magától értetődő, mint az, hogy rendelkezünk lakcímmel és telefonszámmal. Viszont egyáltalán nem mindegy, milyen nevet választunk. Adunk pár tanácsot!

Manapság szinte nélkülözhetetlen, hogy email címmel rendelkezzünk. Hiszen a hivatalos ügyeink intézéséhez, például az ügyfélkapuhoz is kell, hogy legyen email címünk, de gyakran az iskolában az első szülői értekezleten is elkérik a szülők email címét, az online vásárlásról vagy különböző portálokra történő regisztrációkról már nem is beszélve.

Általában akkor hozzuk létre az első email címünket, mikor hirtelen szükségünk van rá. Bármennyire is gyorsan kell döntenünk és több próbálkozás után is valószínűleg foglaltságba ütközünk, próbáljunk odafigyelni arra, hogy milyen nevet használunk. Lehet, hogy egy-egy cím bizonyos helyzetekben jónak tűnik és olykor vicces is  –gondolunk itt a cicababa@gmail.com vagy picikutya@freemail.hu email címre és társaira –, azonban a későbbiekben nem biztos, hogy a hasznunkra válik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

Ha állásra kell jelentkeznünk, vagy hivatalos ügyet intézünk, a kellemetlen szituációk elkerülése végett nem árt, ha ennél komolyabb email címet használunk.

Éppen ezért érdemes létrehozni egy minél egyszerűbb, minél rövidebb és lehetőleg a nevünket, vagy ezenkívül maximum egy-két számot tartalmazó címet, még akkor is, ha nem ezt használjuk a mindennapokban.

Hogyan hozzunk létre magán email címet?

Számos ingyenes email szolgáltató létezik (Gmail, Freemail, Yahoo, Outlook, iCloud stb.), ahol egy regisztrációt követően használatba is vehetjük a választott email címünket. A megfelelő címen túl ügyeljünk az erős jelszó kiválasztására is, ezzel is védve fiókunkat.

Amennyiben van valamilyen üzletünk vagy vállalkozásunk, ennél még profibb email címre lesz szükségünk, hisz míg a magánéletben a nevünk@gmail.com teljes mértékben megfelel, addig az üzleti életben mégsem kelt túl professzionális hatást. Azon túlmenően, hogy a céges email cím jó benyomást kelt, erősíti is a hírnevünket, a márkát, nem beszélve arról, hogy ez a fiók reklámmentes lesz és nagyobb tárhellyel rendelkezik, mint az ingyenes email szolgáltatók. Ebből azonban következik, hogy a céges email cím nem ingyenes, pedig – ha másképpen szemléljük –, igazából mégis.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

Hogyan hozzunk létre céges email címet?

Ha az üzletünknek van weboldala, akkor már rendelkeznünk kell domain névvel és egy webtárhellyel is, így semmi akadálya, hogy a már igénybe vett szolgáltatásunk részeként létrehozzunk egy domaines email címet. Itt a szolgáltató már adott, nem kell külön keresgélni és választani, hiszen ahol a domaint regisztráltuk és a webtárhely szolgáltatást igénybe vesszük, ott tudjuk az email címet is elkészíteni.

Hogyan is kell elképzelni egy céges email címet? Ha a kiss.pista@gmail.com helyett mondjuk a info@cegneve.hu-t használjuk. Ugye mennyivel biztatóbb? Mi is szívesebben válaszolunk egy üzleti levélre, ha az utóbbi címről érkezett, miért ne használnánk ilyet saját magunk is? (forrás: Rackhost.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!