Hoppá! Másoljuk le Vácon is a békéscsabaiak ötletét?

Egyre gyakrabban érkeznek hírek olyan balesetekről, amikor valaki – többnyire a fiatalabb korosztályból – azért lép le figyelmetlenül a járdáról egy autó elé, mert éppen mással van elfoglalva: vagy egy fejhallgató takarja el a fülét és nem hallja a közeledő járművet, vagy éppen a mobilján nyomogatja a virtuális billentyűzetet, mert úgy gondolja, most azonnal válaszolnia kell barátja üzenetére.

Vácott még nem történt ilyen – legalábbis nem hallottunk róla -, de hogy ne is fordulhasson elő, jó lenne átvenni a békéscsabai példát, amelyről fotó is készült és a kép jóideje kering a közösségi oldalon. Ha a város frekventáltabb helyein lévő, lámpákkal nem védett zebrákra gondolunk, mindössze néhány kilónyi fehér festék, egy fél nap és persze egy illetékes döntése kellene ahhoz, hogy lemásoljunk egy jó kezdeményezést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Békéscsabán egyébként egy önkormányzati képviselő, Bíró Csaba más települések példája nyomán kezdeményezte, hogy kísérletképpen a választókörzetében fessék fel a két új piktogramot a gyalogos átkelőhelyeken és ha beválik, akkor szerte a városban tegyék majd meg.

Ha már a gyalogos átkelőhelyeknél tartunk: a városban több helyen is a közlekedési lámpák oszlopain kis sárga dobozok vannak, amelyeket annak idején azért szereltek fel, hogy a rajtuk lévő gomb megnyomásával jelezzük, ha át akarunk kelni. Többen arról számoltak be, hogy szerintük ezek a berendezések nem működnek, érdemes lenne hát a közútkezelőnek szólni, és kérni a javításukat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!