Influenza: a váci kórházban is él még a látogatási tilalom

Lassan, de tovább terjed az influenza az országban; február 3. és 9. között 34.900 ember, az előző hetinél 16,3 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte pár nappal ezelőtti jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). A váci Jávorszky Ödön Kórházban továbbra is érvényben van a látogatási tilalom. A hozzátartozók csak a portán leadva juttathatnak el bármilyen csomagot a bent ápoltaknak.

Az országos adatok szerint a betegek többsége továbbra is gyerek (36,7 százalék), 33,3 százalékuk 15-34 éves fiatal felnőtt, míg a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 23 százaléka, hét százaléka pedig 60 éven felüli volt. A laboratóriumi vizsgálatok többségében az influenza A vírusát mutatták ki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A váci Celitron két hónap alatt készült fel a lélegeztető-gépek gyártására

Az országban jelenleg Budapest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Zala és Pest megye egészségügyi intézményeit érinti részleges vagy teljes látogatási tilalom. A teljes lista megtekinthető az ÁNTSZ erre létrehozott oldalán. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!