Itt a Ciara viharciklon, vágtázik a szél, dőlnek fák

Szokatlanul heves vihar tombol Európában, az erős szél kedden délelőtt is nehezíti az emberek életét Vácott és környékén is. Tegnap fákat döntött ki, épületeteket rongált meg a viharos szél országszerte, a katasztrófavédelem beavatkozására 475 alkalommal volt szükség. Legtöbbször Somogy megyében riasztották az egységeket, Fejér megyében egy felborult járműben a sofőr könnyebben megsérült.

A katasztrófavédelem kedden a honlapján azt írta: jellemzően kidőlt fák és veszélyt jelentő faágak adtak munkát a tűzoltóknak, de számos lakóépületet és közintézményt is megrongált a Magyarországot is elérő Ciara viharciklon. Tizenöt megye hatvanhárom településén, összesen körülbelül 17 ezer fogyasztónál volt áramkiesés, de a szolgáltató egy-két óra alatt mindenhol megszüntette a problémát – tették hozzá.

Az erős szél Pest megyében is kidőlt fákat, leszakadt ágakat, megrongált tetőszerkezetet hagyott maga után. A vihar az áramszolgáltatásban és néhány esetben a vasúti közlekedésben – például a Vác – veresegyházi vonalon – is gondot okozott, miután Őrbottyán és Vácrátót között egy fa dőlt a sínekre. Estére az áramszolgáltatás minden településen helyreállt és éjszakára már a vasúti közlekedésben sem volt fennakadás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

A még mindig erős szél miatt újabb károkra lehet számítani. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!