Kézilabda: a kapufa is segítette a váciakat Debrecenben

A szerencse és két kapufa is kisegítette az utolsó percben a váciakat, akik Debrecenben szombaton egy nagyon kiélezett meccsen végül egy góllal nyertek a női kézlabda-bajnokságban: DVSC SCHAEFFLER–Váci NKSE 29–30 (13–15). Csapatunk remek játékát az őket elkísérő szurkolók vastapssal jutalmazták.

Úgy indult a meccs, hogy azonnal belehúztunk és pörgős játékkal hat váci gólra csak egy debreceni válasz érkezett. Innentől a hazaiak futottak az eredmény után, s hol közelebb kerültek, hol eltávolodtak a váci csapattól. Az első félidőt kétgólos előnnyel zártuk a cívis városban.

A második játékrészben aztán rákapcsolt a Debrecen, s bár az 54. percben még négy góllal vezettünk, egy perccel a vége előtt sikerült kiegyenlíteniük. Az ellentámadásnál Kácsor Gréta remek gólt dobott, s ezzel egy góllal ismét vezettünk. Az utolsó percben aztán a hazaiak jöhettek, ám lövésük két kapufát is érintve kapusunk kezében kötött ki. A játékvezetők videón is ellenőrizték, s jelezték: nem gól! Innen már csak ki kellett védekeznünk a hátralévő időt, s bár elvesztettük a labdát, a debrecenieknek csupán egy felrohanásra volt idejük, ám a támadást egy leütközéssel megakadályoztuk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

„Nagy dolog a jó erőkből álló Debrecen csarnokában nyerni, nekünk sikerült, ezért dicséret illeti a csapatot. Annak külön örülök, hogy a végjátékban a kritikus helyzetekben jó döntéseket hoztak játékosaim” – értékelt Szilágyi Zoltán, a váciak vezetőedzője a meccs után.

Az utolsó percek izgalmait videón is megnézhetik. (fotó: dvsckezilabda.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!