Kézilabda: ahogy az várható volt, kikaptunk a Győrtől

Ahogy előre várható volt, sima vereség lett a vége a győriek váci vendégszereplésének szerda este. Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 17. fordulójában a mezőnyből kiemelkedő listavezető magabiztos játékkal vitte el a két pontot: Váci NKSE-Győri Audi ETO KC 28-35 (15-22).

Telt ház várta a mérkőzést, annyian voltak, hogy sokan már csak állva tudták végignézni a meccset. Az elején még pörgött a Vác, vezetésre is szert tettünk, de a fordításra hamar sor került és onnan nem volt kérdés, hogy ki a jobb. Érdekesség, hogy ismét gólt lőtt a váci kapus, Barbara Arenhart, aki ezzel a magyar bajnokság történetének legeredményesebb hálóőre. A szezont követően a Buducnost Podgoricába távozó brazil játékos hetedik találatát szerezte az idényben. Ez a negyedik, utolsó éve a Vác színeiben, eddig összesen 34 gólt dobott az NB I-ben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A mezőny legeredményesebb játékosa a győriek norvég irányítója, Stine Oftedal volt kilenc góllal. A válogatotban is szereplő játékosok közül a váci Kácsor Gréta öt, Lakatos Rita kettő, a győri Fodor Csenge egy, Faluvégi Dorottya pedig két alkalommal volt eredményes.

„Az első félidő közepén a Győr gyors játékával eldöntötte a meccset, a szünet után viszont a nagyszerű hangulatban a kiváló ellenféllel szemben már mi is élveztük a játékot, és végül megfelelőnek mondható eredményt értünk el” – értékelt Szilágyi Zoltán, a váciak vezetőedzője. (fotó: gyorietokc.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!