Kilencvenedik születésnapján köszöntötték tanárukat

Néhány napja ünnepelte kilencvenedik születésnapját a városszerte ismert pedagógus, Bors Károly. Ez alkalomból egykori diákjai és házastársaik köszöntötték őt és feleségét a Halászkert étteremben megtartott rendkívüli „osztályfőnöki órájukon”. Az ünnepség szervezői az 1967-ben érettségizett IV/C osztály tanulói voltak, akik Bors Károly váci gépipari technikumi tanári pályafutásának első végzős osztályaként vonultak be az intézmény történetébe.

A hagyományosan oldott légkörben elfogyasztott ebéd keretében a jelenlévők felidézték a közel hat évtizedes közös múltjukat. Átadták a tanár úrnak az ezt dokumentáló, a főbb eseményekről összeállított, zenével aláfestett fényképes-verses-videofelvételes köszöntő CD-lemezüket, valamint az ez alkalomra készített ajándék mappájukat. Találkozójuk során közösen elfogyasztották az osztály tablóképével és a születésnap évét jelentő, másodfokú egyenlettel ellátott, ostyaképes ünnepi tortájukat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Az ebédet követően megállapodtak abban, hogy a szokásos évenkénti találkozóikon túlmenően hasonló rendezvényen legközelebb 10 év múlva találkoznak.

Addig is jó egészséget és sok örömöt kívántak Bors Károlynak és egymásnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!