Koronavírus: óvintézkedéseket kér a Petőfi iskola

Egyre terjed a koronavírus a világban, most már Európában is nő a betegek száma.  Idehaza a hivatalos jelentések szerint még nem találtak ilyen betegséget hordozót. Korábban megírtuk: a gödi Samsung gyár vezetett be óvintézkedéseket a Kínából érkező dolgozók számára, ma pedig a Váci Petőfi Sándor Általános Iskola Facebook-oldalán jelent meg egy fontos bejegyzés.

„Tisztelt Szülők! Újabb európai országban jelent meg a koronavírus. Mivel már Észak-Olaszországban is karanténba helyeztek két tartományt, ezért fokozott óvintézkedések megtétele szükséges a járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Amennyiben csoportosan, vagy egyénileg/családosan bármely tanuló az elmúlt időszakban Olaszországban járt (Velencei karnevál, sítábor,…), akkor megkérnénk a szülőket, hogy a protokoll szerint legalább 2 hétig ne engedjék iskolába a gyermekeiket, illetve feltétlenül keressenek fel szakorvost!” – olvasható a felhívásban.

Bár kétségtelenül úgy tűnik, hogy idehaza nem vagyunk veszélyben, külföldről könnyen be lehet hurcolni a kórokozót, amely nem csak súlyos betegséget okoz, hanem sajnos többen bele is halnak a fertőzésbe. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!