Küzdős meccsen vertük a mosonmagyaróváriakat

A váci szurkolók reménykedtek a győzelemben és a lányok meg is tettek mindent a sikerért. A mosonmagyaróvári együttes vendégeskedett az NB I-es női kézilabda-bajnokság következő fordulójában Vácott, s bár nem adták könnyen nekünk a két pontot, a végén szólt a sikerért járó taps: Váci NKSE – Motherson-Mosonmagyaróvár 30 – 25 (15 – 12).

Hullámzó volt a játék az első harminc percben, amelyben egyaránt volt jó periódusa a hazai és vendégcsapatnak. Egyszerre azonban nem volt mindkettőnek és ezért inkább a kézilabdázás küzdő jellege dominált és nem a sportág szépsége – állapítja meg tárgyilagosan a vendéggárda honlapjának tudósítója. A hullámzásra pedig jellemző, hogy a Vác többször négy-öt góllal elhúzott, az MKC pedig szintén több alkalommal fel tudott zárkózni egy gólra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A jelenséget igazolja az is, hogy a váciak brazil világbajnok kapusa, Barbara Arenhart a mérkőzés elején bravúrokat mutatott be és gólt is dobott, de a huszadik percben lecserélték és utána már csak az utolsó öt percben jött vissza a pályára, ismét bravúrokkal.

A fordulás után a hazai csapat már jobban vigyázott az előnyre és el kell ismerni, hogy a védekező Mészáros Rea és a támadásban érkező Kuczora Csenge nyerő párosnak bizonyult. A Mosonmagyaróvár becsületesen küzdött, de ebben a játékrészben már nem tudta igazán megközelíteni a hazai csapatot.

„Ahogy erre előre is számítottunk, egy harcos, kemény csapat ellen játszottunk, amelyik szervezetten védekezik. Azt is tudtuk, hogy vannak hiányzóik és velük egészen biztosan még erősebbek lettek volna. Voltak nagyon figyelmetlen időszakaink, amikor sok ziccert kihagytunk, pontatlanul támadtunk. Viszont voltak kimondottan jó periódusaink is és ezekkel sikerült magabiztosan megnyerni ezt a nehéz bajnoki találkozót” – értékelte a látottakat a váciak vezetőedzője, Szilágyi Zoltán.

A Vác jelenleg a 6. helyen áll 18 ponttal, a Mosonmagyaróvár pedig a 9., összesen 8 ponttal. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!