Már megjelent a Váci Hírnök idei első száma

Részben új köntösben és tartalommal, a korábbinál több fotóval és információval állította össze az új szerkesztőstáb a váci önkormányzat hivatalos havilapjának idei első lapszámát. A Váci Hírnök 2020-as premierje a polgármester köszöntője mellett természetesen beszámol városunk legfontosabb döntéshozó szervezeteinek (képviselőtestület, önkormányzati szakbizottságok) munkájáról, határozatairól, rendeleteiről és igyekszik összefoglalni mindazon évzáró és évnyitó városi eseményeket, melyek jelentősebb érdeklődést vonzottak az elmúlt hetekben.

Külön írás világítja meg a polgármesteri utasítással kapcsolatban, politikai indíttatásból mesterségesen felkorbácsolt indulatok valódi hátterét, illetve megtudhatják az olvasók, hogy milyen összegek is mentek el a közös kasszából egyesek ki nem vett szabadnapjaira.

Új sorozat indul a lapban: Váci tabló címmel városunk közismert és megbecsült polgárait igyekeznek a szerzők közelebbről is bemutatni. Az első ilyen interjúból megtudhatjuk, hogy a 80. születésnapját is elhagyó Orvos András bizony „sokat rosszalkodott”. De a lap egyébként is hangsúlyosabban kíván a jövőben foglalkozni a Kultúra Magyar Városa, illetve a Nemzet Sportvárosa címmel büszkélkedő Vác művészeti és sportéletével.

Bőséges programajánló mellett továbbra is megtalálható a lapban a következő hónap ügyeletes patikáinak rendje, a váci személyekre vonatkoztató anyakönyvi hírek, felköszöntik az elmúlt időszakban a 90. életévüket betöltő szépkorú váci polgárokat és tájékoztatnak arról, hogy idén mikor is kopogtatnak majd a kéményseprő szakemberek a helyi ingatlanokban.

A remélhetően az eddigieknél több háztartásba eljutó – továbbra is ingyenes – Váci Hírnök elektronikus változata megtalálható a hivatalos önkormányzati honlap főoldalán lévő modulban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!