Medencéből jégre, jégről medencébe

Medencés sárkányhajó versenyekkel kezdték az évet a Dunai Sárkányok Vác sportolói. Az úgynevezett „indoor”, azaz medencés sárkányhajózás népszerűsége egyre nő, ez az idei év rendezvényein is lemérhető.

„Kecskeméten kezdtük a szezont  január 11-én, ezután következett a nyílt Országos Bajnokság Százhalombattán február 1-én, majd Szarvasra látogattunk február 15-én.” – mondta lapunknak Szabó Miklós elnök.

A következő uszodás küzdelmet Vácott, március 21-én vívják az elszánt sárkányok. Ide várják iskolai, céges, szabadidős csapatok jelentkezését is. A nevezési határidő 2020. március 19-e (szerda) 12 óra. A futam egyben a Magyar Kupa harmadik állomása is. A váciaknak igazolt versenyzői kategóriában vegyes, és női csapatban is esélyük van a kupa elnyerésére.

„Miközben rengeteg vizet kicsapkodtunk már a medencékből, február 22-23-án sportágunk újabb ágát a jégsárkányozást, és Vácot népszerűsítettük Itáliában, Auronzó di Cadore-ban.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A Misurina tavon rendezett nemzetközi fesztivál jellegű versenyen, több számban is a dobogó legfelső fokára állt a váci különítmény.  A rendezvényen ír, német, angol, és olasz csapatokkal harcoltunk az olvadó jégen, mivel délutánonként +15-18 C fokot is mutattak a hőmérők.

„Várjuk új sporttársainkat! Szabadidős, versenyzési lehetőséggel, jó csapattal, és kiváló programokkal. Keress minket! Nem fogsz unatkozni!” – invitál minden érdeklődőt Szabó Miklós.

További információ kérhető a 06-30/316-4466-os telefonszámon vagy az info@dunaisarkany.hu email címen. ♦

Facebook/Dunai Sárkányok/események; www.dunaisarkanyok.hu, www.sarkanyhajozas.hu

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!