Most a Pest megyei identitást erősítené a közgyűlés

A 2020-as év első közgyűlését tartották a megyeházán. A képviselők többek között döntöttek Pest Megye Önkormányzatának idei költségvetéséről, eszerint a működési támogatás 488 millió forint erre az esztendőre. A képviselők támogatták, hogy a rendelkezésre álló források függvényében bővíteni lehessen a külügyi partnerségi kapcsolatokat, illetve a nemzetközi szervezetek munkájában történő részvételt.

A költségvetés figyelembe veszi, hogy Pest Megye Önkormányzatának célja, hogy az értéktárba bekerülő értékek számát és azok ismeretségét tovább növelje, ezért az idei esztendőben vetélkedőt, értéktúrákat és kiadványt tervez a témakörben, ezzel is hozzájárulva a Pest megyei identitás, brand erősítéséhez. Kimondja, hogy az önként vállalt, nem kötelező önkormányzati feladatellátások, támogatások csak olyan mértékben vállalhatók és csak abban az esetben, ha nem veszélyeztetik a kötelező feladatok ellátását.

A képviselők jóváhagyták a kistelepülési kulturális események támogatásáról szóló pályázat meghirdetését.

A grémium elfogadta a megyei önkormányzat több beszámolóját is: a Dunakanyar Térségi Fejlesztési Tanács működéséről, a Pest Megyei Értéktár Bizottság 2019. évi II. féléves tevékenységéről, az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség 2019. évi működéséről, a a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Terület- és Gazdaságfejlesztési Klaszter 2019. évi tevékenységéről, az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Monitoring Bizottságában végzett tevékenységről.

A közgyűlésen Kameniczky Ákos, a Volánbusz Zrt. forgalmi és kereskedelmi igazgatója és dr. Kormányos László, a MÁV-Start Zrt. szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese tartottak tájékoztatást az agglomeráció közlekedési helyzetéről. (forrás: pestmegye.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!