Nincs elfeledett ügy: megvan a kalauzt megütő férfi

A váci rendőrök 857 nappal a támadás után fogták el egy jegyellenőr bántalmazóját. A nyomozás jelenlegi adatai szerint 2017. október 9-én késő este egy, Szobról Budapest-Nyugati Pályaudvarra tartó személyvonat kalauza a váci állomáson szállított le egy jegy nélkül utazó férfit, aki nemtetszését azzal nyilvánította ki, hogy lelépve a kocsiról ököllel megütötte a jegyvizsgálót.

A sértett a bal arcán zúzódásos, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, támadója a felszólítás ellenére elfutott a helyszínről. A váci nyomozók a vonat biztonsági kamerafelvételeit nyilvánosságra hozva is próbálták azonosítani a bántalmazót, ám felhívásukra érdemi segítség nem érkezett.

Ideiglenesen zsákutcába jutott a nyomozás, az eljárást felfüggesztették, ám 2019 októberében leporolták az aktát és nem sokkal később sikerrel jártak a támadó azonosításában. Tekintettel azonban arra, hogy a férfi tartózkodási helye ismeretlen volt, körözést adtak ki ellene. 2020. február 13-án a főváros XVIII. kerületéből állították elő Sz. Attila Istvánt, aki kihallgatásán elismerte a terhére rótt, közel két és fél évvel korábbi bűncselekmény elkövetését.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Keresik a sértetteket - Meglettek a sződligeti vasútállomáson parkolt kerékpárokról ellopott lámpák

A jelenleg 30 éves férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Váci Rendőrkapitányság. (képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!