Rommá verte a Fradi a váciakat: kiütéses vereség

Nem okozott gondot a sereghajtó legyőzése a Fradi számára, csapatunk gyakorlatilag szinte már az elején feladta a küzdelmet. Már egyértelmű, hogy a Váci KSE a másodosztályra készül, hiszen remény sincs a bentmaradásra. A férfi kézilabda NB I 15. fordulójában: FTC-HungaroControl – Váci KSE 41-18 (21-7).

A Budapesten lejátszott mérkőzés előtt az FTC köszöntötte Som Ferencet, a Ferencváros korábbi legendás kézilabdázóját. A 88. születésnapját pont a meccs napján ünneplő Feri bácsi tagja volt az 1956-os bajnok csapatnak, a Fradi örökös bajnoka és örökös tagja, Érdemes Sportoló, megkapta a Sport érdemérem bronz fokozatát, a Magyar sportért kitüntetést és a Magyar kézilabdázás aranyjelvényét is. Som Ferencnek egy, a nevével ellátott Fradi-mezt adott át Király Sándor, a férfi szakosztály vezetője – tudósít a klub honlapja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A váciak elleni meccs papíron egy kötelező győzelmet ígért, hiszen a sereghajtót a télen több játékos is elhagyta, ám a váciak közvetlenül a pénteki mérkőzés előtt egy nappal szerződtettek két rutinos, nemzetközi kupákban is edződött légióst: az ukrán Stanislav Petrychkót és a horvát Bruno Kozinát, a változásokat a Váci KSE hivatalosan még nem jelentette be a szurkolóinak.

A meccs elején főleg Nagy Bence, Kovacsics Petya és Schäffer Zsolt szállította a gólokat, a remek védekezésből sok gyors gólt lőtt a házigazda, és csupán 19 perc kellett ahhoz, hogy tízet tegyenek közé (14-4). A szünetben 14-gyel vezettek úgy, hogy csupán hét gólt kaptak. Védekezésükben nemcsak a rutinosabb játékosok brillíroztak, hanem a mindössze 18 éves Turák Félix is, aki a Komló elleni keretben is ott volt már, de pályára most először lépett az NB I-ben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A második játékrészben sem változott a játék képe, mintha osztálynyi különbség lett volna a két együttes között. (fotó: fradi.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!