Sokan voltak a főiskola nyelvvizsga nyílt napján

Nyelvvizsga nyílt nap volt az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán január 25-én. Délelőtt szakmai továbbképzést szerveztek, melyen a főiskola oktatói, valamint városunk és környékének középiskolái, általános iskolái képviseletében nyelvszakos tanárok vettek részt a Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnáziumból, a Váci Madách Imre Gimnáziumból, a Selye János Egészségügyi és Szociális Szakgimnázium és Szakközépiskolából, az Árpád Fejedelem Általános Iskolából, a Karolina Katolikus Általános Iskolából és a gödi Piarista Szakiskola, Gimnázium és Kollégiumból.

A nyílt nap témája a nyelvtanítás a KER tükrében – a nyelvvizsga követelményekről volt, az írásbeli vizsgarészre koncentrálva, arról, hogy mit tehet a tanár az osztályteremben, hogy tanítványai sikeresen eljussanak a nyelvvizsgára: tippek az íráskészség és olvasáskészség vizsgához és erre való felkészítés, feladattípusok, feladatírás, cikkek és aktualitások bevonása.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tisztelettel köszöntjük a szépkorú Balogh Sándort

Délután ingyenes próbavizsgák zajlottak angol és német nyelvből közép- és felsőfokon több mint kétszáz fő részvételével.

A szervezők köszönik a támogatást a szponzoraiknak: AVKF Rektori Hivatal és Gazdasági Osztály, TdM Travel Tours Kft. – Vác, Dunakeszi Szimfonikus Zenekar, Mandola Kozmetika – Deákvár.

Az AVKF 20.000 forint egyszeri tanulmányi hozzájárulást biztosít azok számára, akik náluk tették le az államilag akkreditált nyelvvizsgát, felvételt nyertek szakjaikra, és beiratkoztak. Nyelvvizsgával kapcsolatos információk: AVKF ECL Nyelvvizsgahely (Vác, Szent Miklós tér 14. Tel.: 27/511-159) dr. Pál Ildikó nyelvvizsgahely-vezető (pal.ildiko@avkf.hu), vagy www.avkf.hu. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!