Sokan voltak a főiskola nyelvvizsga nyílt napján

Nyelvvizsga nyílt nap volt az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán január 25-én. Délelőtt szakmai továbbképzést szerveztek, melyen a főiskola oktatói, valamint városunk és környékének középiskolái, általános iskolái képviseletében nyelvszakos tanárok vettek részt a Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnáziumból, a Váci Madách Imre Gimnáziumból, a Selye János Egészségügyi és Szociális Szakgimnázium és Szakközépiskolából, az Árpád Fejedelem Általános Iskolából, a Karolina Katolikus Általános Iskolából és a gödi Piarista Szakiskola, Gimnázium és Kollégiumból.

A nyílt nap témája a nyelvtanítás a KER tükrében – a nyelvvizsga követelményekről volt, az írásbeli vizsgarészre koncentrálva, arról, hogy mit tehet a tanár az osztályteremben, hogy tanítványai sikeresen eljussanak a nyelvvizsgára: tippek az íráskészség és olvasáskészség vizsgához és erre való felkészítés, feladattípusok, feladatírás, cikkek és aktualitások bevonása.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Délután ingyenes próbavizsgák zajlottak angol és német nyelvből közép- és felsőfokon több mint kétszáz fő részvételével.

A szervezők köszönik a támogatást a szponzoraiknak: AVKF Rektori Hivatal és Gazdasági Osztály, TdM Travel Tours Kft. – Vác, Dunakeszi Szimfonikus Zenekar, Mandola Kozmetika – Deákvár.

Az AVKF 20.000 forint egyszeri tanulmányi hozzájárulást biztosít azok számára, akik náluk tették le az államilag akkreditált nyelvvizsgát, felvételt nyertek szakjaikra, és beiratkoztak. Nyelvvizsgával kapcsolatos információk: AVKF ECL Nyelvvizsgahely (Vác, Szent Miklós tér 14. Tel.: 27/511-159) dr. Pál Ildikó nyelvvizsgahely-vezető (pal.ildiko@avkf.hu), vagy www.avkf.hu. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!