Új elektromos hálózatért talpal a hegyiek képviselője

A Naszály hegyi cementgyári agyagbánya környékén élő harminchat család reménykedhet abban, hogy ha nem is gyorsan, de egy-két év alatt végre megoldódhat az egyik legnagyobb gondjuk, az elektromos hálózat túlterheltségének megszüntetése. Rozmaring Sándor, a terület városi képviselője már a kampányban is többször megfogadta, hogy megválasztása esetén kiemelten kezeli a hegyi emberek problémáit, az októberi voksolás óta pedig számos jel mutat arra, hogy komolyan is gondolta ezt.

Az agyagbánya környékén élő mintegy harminchat család otthonaiban jelenleg is van áram, de mivel a hálózat gyakran túlterhelt, ez veszélyes helyzetet teremthet. A lakók száma ugyanis az elmúlt évtizedekben jelentősen megnőtt és így az áramfogyasztás is drasztikusan megemelkedett. A jelenlegi hálózat a cementgyár jóvoltából épült ki, de nem ekkora kapacitásra tervezték, így előfordul, hogy olyan alacsony az áramerősség és a feszültség, hogy a nagyobb fogyasztású háztartási gépek, mint például egy mosóautomata, már nem is indulnak el.

Az otthonokban van árammérő, a fogyasztást a lakók az ELMŰ-nek fizetik, a szolgáltató pedig elszámol a cementgyárral – tudtuk meg.

Rozmaring Sándor alaposan beleásta magát a problémába és az érvényben lévő jogszabályokat tanulmányozva megtudta, hogy az áramellátás alanyi jogon jár minden polgárnak. Ezért egyeztetéseket kezdett, amelybe az önkormányzat műszaki osztályán kívül az ELMŰ is bekapcsolódott, s megállapodtak, hogy elindítják az érintett területen egy új elektromos hálózat kiépítését.

Ehhez azonban elsőként az ott élő családok nyilatkozata szükséges. A kissé bonyolult és sokoldalas nyomtatványok közös kitöltésére február 1-jén szombaton várták az embereket a Terasz kilátóban, s mára már huszonkét család alá is írta a papírokat. Kérik a többieket is, hogy ezt minél előbb tegyék meg, keressék Papp Jánost, a hegyiembert, aki mindenben segít nekik.

A képviselő azt mondja: tudja, hogy nagy fába vágta a fejszéjét, de úgy gondolja, a hegyen élő emberek is megérdemlik, hogy méltó körülmények között élhessenek családjaikkal. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!