Váci köz-tér: zárják Vácon is ketrecbe a mobilokat!

Bár a mobiltelefonok ma már az életünk részeivé váltak és csak a legöregebbek emlékeznek azokra az időkre, amikor csupán vonalas készülékeken tudtunk beszélni, a nyilvános fülkékben pedig nem fémpénzekkel, hanem tantusszal működtek a berendezések, mégis az emberek többségében olykor felébred a vágy, hogy eltölthessenek egy pár percet, jó esetben pár órát úgy, hogy közben ne csengjen a mobiljuk, ne érkezzen sms. A fiatalabbak ezt nem nagyon értik, mert ők szinte összenőttek a kis kütyüjeikkel.

Nemrég járta be a világot egy fotó, amelyet most megosztunk önökkel. A felvétel külföldön készült és azt mutatja, hogy az étterembe betérő család mobiljait egy kis ketrecbe zárták, tehát senki nem tudja őket használni – persze, ha nagyon muszáj, a pincért meg lehet kérni, vegye ki egy pár percre a telefont a börtönéből.

Ám az is látszik, hogy a szülők boldogan mosolyognak, a gyerekek meg savanyú képpel nézik, hogy mi történt. Pedig ennek a helyzetnek megvan a nagy előnye: a családtagok nem felejtenek el egymással beszélgetni. Mert bizonyára van mondanivalójuk, amiket egyébként reggelente, esténként amúgy foghegyről odaszisszentenek apának, anyának, egymásnak és talán fordítva is így történik, de ez nem pótolja az együttműködést és a családban legfontosabbat: az együtt élést. Nem egymás mellett, hanem együtt! Ettől család a család…

A képen szereplő történetben az étterem azzal tette vonzóvá a ketrecbe zárt mobilok történetét, hogy aki ezt felvállalta, tíz százalék árengedményt kapott a számlából.

A Váci Napló Online most felajánlja: amelyik váci vendéglátóegység ezt bevezeti, az egy éven át ingyen hirdetési lehetőséget kap nálunk, hogy kezdeményezését reklámozza!

Kíváncsian várjuk, elég fogékonyak-e a váci vendéglátósok erre az ötletre. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!