Városi feladatok: folytatódtak az útjavítások is

A Váci Városfejlesztő Kft minden héten beszámol az elvégzett munkáiról a honlapján. Mint írják, az előző hét is számos feladatot tartogatott számukra.

A magasépítési részleg befejezte a múlt héten elkezdett Deákvári főúti óvoda tetőszigetelését, illetve a VI. ütemben megtörténtek a város területén található kézi szemetesek és utcai padok fa részének festései. Az ünnepi időszak végetértével elbontásra került a Március 15. téri fényszőkőkút, megtörtént a karácsonyi fenyő díszek leszedése és a városháza homlokzatán található karácsonyi dekoráció is eltávolításra került – írják.

A múlt héten héten sem maradtak el az útjavítások, kátyúzási technikával a következő útszakaszokon történtek javítások: Árpád út, Deákvári fasor, Galcsek utca, Honvéd utca, Külső Gombási út, Deákvári főtér. Emellett folyamatosan végzik a város útjainak szegélyezését és takarítását, valamint számos helyen eldugult csatorna rácsok is tisztításra kerültek az alábbi helyszíneken: Kossuth tér, Kossuth utca, Báthori utca, Szent János utca, Dózsa György út a Molnár utcáig, Honvéd utca. Lakossági bejelentés alapján a beszakadt csatornarács javítása is megtörtént az Árpád úton.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

A zöldterület karbantartási részleg az alábbi feladatokat, munkákat végezte el az elmúlt héten: Piac utcai WC üzemeltetése, lombgyűjtés és szállítás a következő területeken: Degré Alajos utca, Degré Alajos utca és Negyvennyolcasok útja közötti zöldterületek, Béke tér, Arany János utcai lakótelep, Újhegyi út – Fácán utca – Sirály utca – Harkály utca közötti tömbbelső, Kötő utca, Kárász utcai lakótelep.

Folytatódott a gömb juharok ifjítása: az Alsó utcában és az Eperfa utcában összesen 16 darab fával. Űrszelvényezési, gallyazási munkák történtek a Bimbó utcában. Az elmúlt napok viharos időszakának következtében letört gallyak összegyűjtése és elszállítása is lezajlott a város területén, a Ligetben a kerékpárút mellett letört gallyak feldarabolása és letört gallyak levágása mellett.

A városfejlesztő kollégái a Szilassy utca és Széchenyi utca között a MÁV parkolók mögötti inváziós fajú zöld juharokat vágták ki. Emellett darabos hulladék gyűjtés folyt a következő helyszíneken: Rózsakert, Damjanich téri játszótér, Géza király tér, Szentháromság tér, Kossuth tér, Posta park, Szent István tér, Rádi úti lakótelep – írja a vacholding.hu. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!