A cica színe árulkodik személyiségéről

A macska egy igazán sokoldalú élőlény, már csak a külsejét tekintve is: lehet kecses és ruganyos, vagy éppen ölelgetnivalóan gömbölyű, bolyhos vagy szinte kopasz, apró vagy óriási, az biztos, hogy mindenképpen gyönyörű állat. A népi megfigyelések és az ezoterikusok szerint azonban a szőrszín az, ami a legtöbbet elárul a macska természetéről.

Persze, ahogyan egy ember esetében, úgy a macskáknál sem lehet kizárólag a külső alapján megállapítani valamit, hiszen minden cicának saját egyénisége van, így a cicaválasztást nem érdemes erre alapozni. Mielőtt cicát fogadsz örökbe, kérd ki a menhelyen dolgozók véleményét, ők segíthetnek olyan állatot találni, akinek az egyénisége illeni fog a tiédhez!

Mókának minden esetre nem rossz megtudni, hogy mit mond a babona. Olvasd el, a te macsekod színéről mit tartanak! Igazak rá az állítások?

Cirmos

A cirmos házicicák talán a leggyakoribbak, de ettől még nagyon is különlegesek. Jellemző rájuk valami általános bölcsesség, csendes belenyugvás. Általában nyugodt, békés természetű cicák, akik szeretik az ember közelségét, de önmagukban is jól elboldogulnak.

Nem szeleburdik, mintha már mindent tudnának az élet nagy titkairól, és csak csendesen figyelnek, míg te keresed a válaszokat. Általában mindenkivel barátságosak, és nagyon szeretik a hasukat, de az ételek tekintetében válogatósak lehetnek.

Vörös

A szólás szerint a vörös cicák veszélyesek, néha egyenesen gonoszak. Ez természetesen nem igaz, és valószínűleg csak arra a népi megfigyelésre vezethető vissza, hogy a vörös cicák természetében van valami ravaszság, furmányos, minden lében kanál macskák ezek, akik szeretnek a dolgok sűrűjében lenni.

Mivel minden érdekli őket, nehéz megnyerni a figyelmüket, de amikor egy kis szunyókálásra vágynak, rögtön a gazdi közelében teremnek, hiszen a kalandok után imádják a jóleső biztonság meleg érzését.

Szürke

A szürke cicákban van valami tartás és büszkeség, arisztokratikus megjelenésüknek megfelelően mintha egy fokkal a világmindenség felett állnának, úgy járnak-kelnek a lakásban.

Igazi macskatermészetek, akik néha úgy viselkednek, mintha az egész világ az ő kedvükre lett volna kitalálva, ám időről időre elárulják magukat valamivel, és ilyenkor kiderül: ők sem mások, mint bármelyik kis szőrpamacs, amelyik szomjazza a gazdi szeretetét és persze simogatását.

A három színű macskákat vidéken mind közül a legjobb macskának tartják, mert úgy gondolják, hihetetlenül eszes és fürge gondolkodású, ennek megfelelően a rágcsálók irtására is őt tartják a legmegfelelőbbnek.

Azt mondják, a trikolor cicák szinte képesek kifürkészni az ember gondolatait, és mintha cselekedeteikkel is ezekre reagálnának. Általában időre van szükségük ahhoz, hogy elfogadjanak valakit, ez után azonban igazi jó barát lehet belőlük.

A hófehér cicák viszonylag ritkák, éppen ezért különlegesnek tartják őket, és sok babona szerint a fekete macskákhoz hasonló mágikus erejük van. A feketékkel ellentétben azonban, a hiedelem szerint a fehér macskák kissé esendőbbek, ahogyan a bundájuk kényes, úgy az a természetük is.

Megválogatják, mit esznek, kivel állnak szóba, és hol hajtják álomra a fejüket. Igazi kis primadonnák és aranyifjúk ezek, akik bizonyos esetekben a betegségekre is hajlamosabbak lehetnek. Nem egyszerű meghódítani őket, de akit megszeretnek, azt varázslatosan közel engedik magukhoz.

A fekete macskákat a legtöbben egy boszorkány seprűjén ücsörögve képzelik el. Sötét színük miatt sajnos például egy elárvult fekete cicának kevesebb esélye van az örökbefogadásra, pedig a fekete bunda szerelmesei állítják: ez a legelőkelőbb, legpompásabb macskaszín.

A hiedelem szerint a fekete macskák természete is ennek felel meg: öntörvényű, kíváncsi természetű cicák ezek, akik bárkit képesek a bűvkörükbe ejteni, ők maguk azonban mindig megőriznek egy csipet titokzatosságot, és nem adják ki teljesen magukat.

A foltos vagy teknőcmintás cicák általában igazi kis bohócok, akik felnőttként is játékosak maradnak, és még azoknak is mosolyt csalnak az arcára, akik nem feltétlenül tartják macskaimádónak saját magukat.

Ezek a kis fickók általában jó géneket hordoznak, elkerüli őket a baj, de ha megbetegszenek vagy megsérülnek, akkor is a végsőkig kitartanak, optimizmusokat semmi nem törheti le. Egy finom falatért bármire képesek, és bár idegenekkel eleinte távolságtartóak, a gazdájukkal nagyon mély, intim viszonyt képesek kialakítani – összegzi a bien.hu. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!