A gondola.hu helyreigazítást közölt színház ügyben

Az elmúlt hónapokban folyamatosan igyekeztek támadni a váci polgármestert a helyi színház állítólagos botrányai miatt úgy az országos médiában, mint egyes városi internetes oldalakon. Voltak olyan írások, amelyeket több más lap is kritikátlanul és ellenőrzés nélkül átvett. Matkovich Ilona emiatt helyreigazításra szólította fel az érintett médiumokat. Az elsőről most a városháza honlapja ír.

„A gondola.hu Felmondtak a színészek a váci polgármester zsarolása miatt című, 2020. március 4-én megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Váci Dunakanyar Színház színészeinek túlnyomó része felmondott a polgármester zsarolása miatt. A valóság az, hogy az új ügyvezető munkába állása óta egyetlen munkaviszonyban álló színművész sem mondott fel, egyetlen színész sem kérte esetleges megbízási szerződése felmondását és egyetlen színész sem tett bármilyen együttműködést megszakítani kívánó nyilatkozatot sem” – olvasható a gondola.hu oldalon.

A történtek kapcsán Matkovich Ilona a portál szerint azt elmondta: „A durva hazugságokkal bizonyos politikai erők átléptek egy határvonalat. A színház esetében például olyan mértékű hadjárat indult a korábbi szabálytalanságokat megszüntetni kívánó városvezetés ellen, mely nyomán – a kultúrát szerető váci polgárok érdekében is – kénytelen voltam határozott jogi lépéseket tenni a valóság feltárásáért. Az idézett helyreigazítás csak az első a sorban. Ki fog derülni az igazság, nem fogjuk engedni, hogy hamis tájékoztatásokkal tegyék tönkre a Kultúra Magyar Városának magas színvonalú művészeti életét.”

A polgármester szavaiból az következik, hogy újabb helyreigazítások, vagy azok elmaradása esetén perek jöhetnek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!