A Posta korábban fejezte be a nyugdíjak kézbesítését

Az eredeti ütemezéshez képest 3 munkanappal korábban fejezte be a nyugdíjak kifizetését a Posta. 2020. március 31. helyett március 26-ig csaknem minden érintett megkapta a járandóságát. A kialakult járványügyi helyzet miatt különösen fontos, hogy óvjuk és segítsük az időseket. A Magyar Posta ezért mindent megtett annak érdekében, hogy a nyugdíjasok idő előtt megkapják a járandóságukat – mondta Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója.

A nyugdíjkifizetési naptár szerint márciusban 16, és 31. között, összesen 12 munkanap alatt kellett volna kézbesíteni a nyugellátást az arra jogosultaknak. A posta azonban – tekintettel a kialakult helyzetre – felgyorsította a folyamatot – írta a portfolio.hu.

A kézbesítők az elmúlt egy hétben, többletterhelést vállalva hozták előre a nyugdíjak kifizetését. Ennek eredménye, hogy 2020. március 26-ával bezárólag az érintettek 99 százaléka megkapta a nyugdíját. A Magyar Posta havonta átlagosan mintegy 1,1 millió személy számára kézbesít nyugdíjat és nyugdíjszerű ellátást. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!