Amikor meg kell nyomnunk a stop gombot!

Ennek a cikknek a megjelenését korábban beszéltük meg, így az a téma, amit akkor gondoltunk, most a jelenlegi helyzet miatt átíródott, másról fog szólni. A Tánccal az Egészségért TSE/TAZE tanáraival a múlt hét pénteken délelőtt még szerveztük, hogy tudjuk megtartani táncóráinkat, aztán a kapott információk alapján délután már úgy döntöttünk, hogy hétfőtől nem tanítunk tánctermeinkben.

Különös érzés, hogy a délutánokat tánc és a gyerekek társasága nélkül kell eltöltenünk. Már most hiányzik a nyüzsgés, a vidám közösségi élet, a személyes kapcsolat. Sok tervünket és elképzelésünket kell újratervezni, ami nemcsak minket, hanem az egész táncos világot érinti.

Elmaradnak fellépéseink, melyekre meghívtak minket és nagy örömmel mentünk volna. Szeptember óta készülünk arra, hogy a következő versenyévad nagy versenyeinek indulásakor készen álljunk és a táncosainkkal legjobb tudásuk szerint szerepeljenek, ez most a rendkívüli helyzet miatt átíródik. Január óta több versenyen dobogós helyezésekkel kezdték a szereplést a csapataink.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

Az Amita Dance Jam versenyen januárban a Dancing Diamonds csapatunk elhozta az arany mellett a megtisztelő Amita fődíjat is csapat kategóriában. Ezen a versenyen az IndepenDance csapat szintén aranyat kapott. Ezt a sikert Zalaegerszegen, februárban a WADF nemzetközi versenyen megismételte mindkét csapat, jó érzés volt őket a dobogó legfelső fokán látni. Birkás Bíborka szólóban, számos kategóriában folyamatosan versenyzik és szinte nincs verseny, ahol ne állna több kategóriában is dobogón, most új kategóriában is indult volna márciusban az MLTSZ kvalifikációs versenyén. Új versenypárosunk Berta Barnabás és Krecsik Enikő első versenyeiken már több kategóriában is dobogóra állhattak, aminek nagyon örültünk! A jazz versenyes csapat és a duó, a latinos szólóink, duóink és az új kis csapatunk, a hip-hop különböző formációink, akik az Art Kingdom Dance Community-vel közös együttműködéssel készülnek, már nagyon várják első bemutatkozásukat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Előre még nem tudjuk, hogy mikor kezdhetjük újra az edzéseket, a táncórákat a hagyományos módon, mikorra teszik át a versenyeket, de egy biztos: ha meg is kell nyomni a személyes kapcsolatok terén a STOP gombot, mert így felelősségteljes, mert így vigyázhatunk egymásra, attól még nem áll meg az élet. Tanárainkkal, a tánciskolás gyerekekkel és családjaikkal továbbra is tartjuk a kapcsolatot az interneten keresztül, a közösségünk továbbra is működik. Pezsgünk, dolgozunk, és a felszabadult időnket arra használjuk, hogy hasznosan töltsük. Én úgy gondolom, a munka nem vész el és később fogjuk tudni majd kamatoztatni azokat a megszületett ötleteket, terveket, amik ez alatt az idő alatt fogannak. Az év távolabbi eseményeire fókuszálunk, bízunk abban, hogy ezek már megvalósulhatnak. Ilyen a tanévzáró gálánk júniusban, a nyári tánctáboraink július végén, amikre a jelentkezéseket még elfogadjuk továbbra is. Addig is figyeljenek minket a Silverstar – Taze TSE Facebook oldalon! Amikor START gombot megnyomhatjuk, akkor gőzerővel fogunk újra indulni!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Addig is mindenki maradjon otthon, vigyázzon magára és szeretteire! Minden jót kívánunk mindenkinek! (Bordás Györgyi)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!