Áprilisban nem kezdődik el a zöldhulladék-gyűjtés?

Bár a korábbi gyakorlatnak megfelelően az idén is áprilistól beindult volna a zöldhulladék elszállítása, a Zöld Híd most közölte: egyelőre ez elmarad. A nemrég kiadott közleményükben egy rejtélyes mondat van: „a munkatársak nem egy előre meghirdetett napon látogatnak el az adott településre, hanem ahogy a kapacitások koncentrálása ezt lehetővé teszi”. 

„Ahogy az az élet számos területén tapasztalható, a koronavírus miatt kialakult helyzet megnehezíti a hétköznapjainkat. A felelősségteljes és a megszokottnál is több odafigyelést igénylő munkavégzés a Zöld Híd munkatársai számára is többletfeladatokat jelent a szolgáltatás biztosításában. A hulladékgazdálkodás prioritási sorrendje a hulladéktípusok fertőzésfoka mentén így alakul: kommunális, majd szelektív, végezetül pedig zöldhulladék. A módosult gyűjtési naptárakban pontos információkat talál arra vonatkozóan, hogy melyiket mikor szállítják el” – írják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felújítási munkák két deákvári részen is

Ennek eredményeként a társaság a tervezettől eltérően április 1-jétől kezdődően nem áll át a házhoz menő és gyűjtőpontos zöldhulladék-gyűjtés nyári ütemezésére.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a munkatársak nem egy előre meghirdetett napon látogatnak el az adott településre, hanem ahogy a kapacitások koncentrálása ezt lehetővé teszi. A társaság igyekszik kéthetes rendszerességgel biztosítani ezt a szolgáltatást. A zöld gyűjtőpontokon továbbra is megtalálják a megfelelő konténereket, amelyeket a társaság telítettségük fényében ürít. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!