Koronavírus: milliók a vírusterjedés váci megelőzésére

Több, mint 5 millió forint áll rendelkezésre a városi költségvetésből a koronavírus helyi megelőzését és esetleges terjedésének megakadályozását szolgáló védőeszközökre és fertőtlenítésre, ezek az önkormányzati intézményekben és rendelőkben használhatók fel. Erről ma döntött saját hatáskörében városunk polgármestere – írja a vac.hu.

Matkovich Ilona átcsoportosította az idei költségvetésben az egészségügyi megelőzési sorokon lévő, védőoltásokra, valamint a prevenciós és az alapellátási pályázatra elkülönített forrásokat. Az így felszabadult összeg olyan eszközök, védőfelszerelések, tisztasági és fertőtlenítő áruk beszerzésére fordítható, mely mind a koronavírus megelőzését szolgálja.

A polgármester ezen rendkívüli döntést felsőbb utasítás és kérés nélkül, helyi szakemberek javaslatára hozta meg. A keret felhasználását, a szükséges beszerzések listájának összeállítását és a rendeltetési helyek meghatározását dr. Bánhidi Péter háziorvosra, az emberi kapcsolatok bizottságának tagjára bízta. Az eszközöket és szolgáltatásokat Vác Gazdasági Hivatala szerzi be sürgősséggel, és helyezi ki az önkormányzati intézményekbe.

Városvezetői tájékoztatás szerint, amennyiben a most átcsoportosított összeg kevésnek bizonyulna, a városi költségvetés átalakításával újabb forrásokat fognak biztosítani a védekezésre – írja a városi honlap. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!