Beporzók napja, vándorszablya és tematikus séta

Az idei évben is több tavaszi programmal is készül a váci Tragor Ignác Múzeum, köztük újdonságokkal és igazi csemegékkel is várják a múzeumbarátokat. A múzeum már nagyon várja a tavaszt, remélik, programjaikhoz a szép idő is megérkezik hamarosan… 

2020-ban első alkalommal csatlakozik az intézmény a Beporzók napjához – március 10-én különleges múzeumpedagógiai foglalkozással, március 14-én pedig tematikus családi délelőttel várják az érdeklődőket!

És hogy mi is az a Beporzók napja? Bővebb információ a következő linkeken: http://www.beporzoknapja.hu/; https://www.facebook.com/beporzoknapja/

„Zimzizim” – „bogaras” művészet

Hincz Gyula gyermekvers illusztrációi – melyeket a múzeum őriz –, és magyar költők gyermekversei jelentik a foglalkozás alapját.

„A rovarvilág ihlette darabok bemutatása kapcsán eljutunk a környezeti nevelésig, szóba kerül a rovarok hasznossága, és az, hogy mit tehetünk az ökoszisztéma egyensúlyának megőrzése érdekében. A foglalkozást kézműves „beporzó” elkészítése zárja.” – írják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

Tervezett időpont: 2020. március 10. kedd, 9-13 óra

Helyszín: Tragor Ignác Múzeum Pannónia Ház Kiállítóhely/Vác, Köztársaság út 19.

Előre bejelentkezett óvodai csoportok és iskolai osztályok számára, előzetes regisztrációhoz kötött program!

Részvételi díj: 500 Ft/fő

Bejelentkezés: 2020. március 4-ig Bálint Brigitta múzeumpedagógusnál: balint.brigitta@muzeumvac.hu; Tel.: 06-30/230-8833.

Tematikus nap a Beporzók napja alkalmából

A Tragor Ignác Múzeum 2020. március 14-én, szombat délelőtt a Pannónia Ház Kiállítóhelyen (Vác, Köztársaság u. 19.) szervezi meg tematikus programját 10 és 12 óra között.

„Tematikus napunkon vendégünk lesz egy méhész, egy lepkész és egy természetes módon gazdálkodó. A bemutatók és előadások alatt a gyermekeket kézműves foglalkozások várják.” – írja a múzeum.

Ünnepi nyitva tartás

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

Március 3-án, kedden zárva tart a Tragor Ignác Múzeum, csak előre bejelentkezett csoportokat tudnak fogadni. Március 15-én, vasárnap a kiállítások nyitva tartanak, örömmel várnak minden érdeklődőt!

“Föl, föl vitézek…” 1848-49-es hagyományőrző vetélkedő

A váci Tragor Ignác Múzeum a Váci Huszár és Nemzetőr Bandériummal, valamint a Váci Madách Imre Gimnáziummal és a Katona Lajos Városi Könyvtárral karöltve immár hatodik alkalommal a 2020-as esztendőben is megrendezi “Föl, föl vitézek…” címen 1848-49-es hagyományőrző vetélkedőjét, melynek időpontja 2020. március 18. (szerda!), rossz idő esetén pedig március 25. (szerda!).

A jelentkezés sikeresen lezárult, a váci és vidéki iskolákból összesen 18 csapat jelentkezett. Gőzerővel folynak a vetélkedő előkészületei, nagy örömmel várják a bejelentkezett csapatokat és kíváncsian várják, kié lesz az idén a vetélkedő fődíja, a vándorszablya.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci táncosok újabb sikerei

„Szép és szomorú emlékeim is valának abból az időből…” – Történelmi időutazás 1869-be

2020. március 21-én, szombaton, 10 órától az 1848-49-es forradalom és szabadságharc váci emlékhelyeit bemutató ingyenes múzeumi sétára hívják és várják az érdeklődőket.

A séta a Memento Mori Kiállítóhely/Március 15. tér 19. elől indul, időtartama kb. 1,5-2 óra, vezetője egy váci polgárasszony, aki személyes emlékeit osztja meg a résztvevőkkel.

„Kiállításainkon, programjainkon örömmel várunk minden érdeklődőt!” – írják a múzeum munkatársai. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!