Eddig fizettek a közterületért, most néhol ingyen lesz

A vészhelyzetre érvényes szabályok szerint Matkovich Ilona polgármester saját hatáskörben döntött az elmúlt héten elmaradt testületi ülésre készített előterjesztés alapján arról, hogy módosítják a közterületek használatáról szóló helyi rendeletet. Ennek alapján a város néhány utcájában az épületek külső homlokzatának felújítása során az állványozásra ingyen lehet használni például a járdákat.

A közterületek használatáról és rendjéről szóló 34/2014. (XI. 14.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata során megállapításra került, hogy szükséges a közterület-használati díjakat érintő mentességek körének bővítése – áll az indoklásban. A műemlék és a helyi védettség alatt álló, valamint a Március 15. téren, a Budapesti főúton, a Köztársaság úton, a Dózsa György úton, az Eszterházy Károly utcában és a Széchenyi István utcában álló épületek külső homlokzatfelújítása során, 1 éven belül legfeljebb 2 hónapos időtartamra az állványozás alatti területért közterület-használati díjat nem kell a jövőben fizetni.

A gazdasági-városfejlesztési bizottság a javaslatot megvitatta és támogatta a rendelet módosításáról szóló tervezet elfogadását. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!