Faültetés és takarítás zajlott Vác szerte

Tizennyolc darab fenyőfát ültettek Vác szerte szombaton. Deákváron két helyszínen, a Földváry téren pedig egy helyszínen kerültek elásásra a lakosság által az ünnepek után felajánlott fák. Mezei Helga a város főkertésze lapunknak elmondta: húsz darab földlabdás fenyő felajánlást kaptak, ebből tizennyolc darab volt jó állapotban, azokat ültették el a hétvégén. A gondozásban a lakosság segítségét is várják.

Deákváron a Munkácsy parkban Rozmaring Sándor, a körzet képviselője koordinálta a munkát.

„Az előző hetekben, a városi kertészek a Munkácsy-park jelentős részét kitisztították a veszélyessé vált fáktól és inváziós növényektől. Szombaton pedig több mint harminc környéken lakó fogott össze azért, hogy összegyűjtse az illegálisan lerakott szemetet és összegereblyézze a több év alatt összegyűlt levélhulladékot és törött gallyakat. A főkertészasszony szervezésében, a karácsonyi ünnepek után felajánlott gyökeres fenyőfák egyik része a Munkácsy-parkba kerülhetett, a parkban szorgoskodók ezeket a fákat is elültették a délelőtt folyamán.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

A Naszály Civil Összefogás javaslatára, a tüzelésre is alkalmas fákkal a hegyen élő Margit nénit támogatjuk. Köszönöm mindazoknak, akik csatlakoztak a szombati akcióhoz.” – írja a közösségi oldalon a képviselő.

Szintén Deákváron, az Arany János és az Űrhajós utcában Tótváradi-Nagy Bence segítette a munkálatokat, mellette Jess Kinga is részt vett az akcióban.

„Ma délelőtt Jess Kinga önkormányzati képviselővel a lakosok által felajánlott földlabdás fenyőfák közül négyet elültettük az Arany János utca melletti parkban, majd a vízfogó felső részéhez is került kettő.

A Deákvári vízfogó alsó részénél pedig a civil lakosság segítségével elkezdtük a parkosítási munkákat. A földmunkák után több köbméter mulcsot terítettünk szét, így már körbesétálható a vízgyűjtő. A tervünk, hogy nyárra egy pihenőpark is létesüljön, ahova jó kiülni esténként. A későbbiekben padot, szemetest és napelemes lámpát is szeretnénk kihelyezni Deákvár ezen részére, amely a korábbiakban meglehetősen elhanyagolt volt. Köszönjük mindenkinek, aki segített! Folytatjuk!” – írja a képviselő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elismerés a Vác Városi Levéltárnak és a Madách Imre Művelődési Központnak

Fehér Zsolt képviselő vezényletével a Földváry téren ültettek fenyőfákat.

„Hat darab fenyőfát ültettünk el a Földváry tér és Istenmalmi utca közötti zöldterületen. Hiszek benne, hogy a lakótelep szebbé, élhetőbbé válik általa és hálatelt szívvel köszönöm annak a tucatnyi segítőnek, akik részt vettek az eseményen!” – írja a Facebookon.

Szemétszedés zajlott Kisvácon is szombaton, melyben Kászonyi Károly, a körzet képviselője, valamint Kiss Zsolt alpolgármester is részt vett. A közel 40 fő több zsák szemetet szedett össze a közút mellett is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!