Foci: csodák továbbra sincsenek, itt az újabb vereség

Az éllovas MTK Budapest legyőzése után a sereghajtó Vác volt az ajkaiak ellenfele a másodosztályú focibajnokságban. A mieink a stadion felújítása miatt nem tudnak itthon szerepelni, ezért Balmazújvárosban fogadták ellenfelüket. A bajnokság utolsó helyén álló csapatunk ezúttal sem tudott csodát tenni: Vác FC – FC Ajka 0-2 (0-1).

Hazai lövésekkel indult a meccs, de egyik próbálkozás sem volt túl veszélyes. A folytatásban inkább a váci térfélen pattogott a labda, és az ajkaiak meg is szerezték a vezetést – tudósít az ajkaiak honlapja. A 20. percben Nagy Krisztián ellen szabálytalankodtak a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Zamostny Balázs értékesítette (0-1).

Továbbra is ment előre az Ajka, amely újabb gólokat szerezhetett volna, azonban vagy a támadók voltak pontatlanok, vagy a váciaknak sikerült tisztázniuk kapujuk elől.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

A második játékrészben azonban nem kellett sokat várni a vendégtalálatra. Az 55. percben Soltész Dominik vállalkozott lövésre, a labda megpattant és Halasi kapujában kötött ki (0-2). Szenes lábában volt a szépítés, de a váciak nem tudtak eredményesek lenni. A hajrában több nagy ajkai lehetőség is kimaradt, ez azonban nem változtatott azon, hogy a három pont – jogosan – a vendégeké lett. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!