Hamarosan elkezdődik a Budapesti főút javítása

Az elmúlt héten találkoztak a városvezetők a kulturális és turisztikai intézményeink vezetőivel, akikkel a Váci Világi Vigalom megújítását, a trianoni döntés 100. évfordulójáról való megemlékezés előkészítését beszélték át, valamint terveznek egy új programot a Vácra költöző családok számára május végére. Dr. Dér Dezső kulturális marketing szakembert kérték fel az új programok előkészítésére. „És, ne felejtsük el, Beethoven-év van, erre is készülünk” – számol be a találkozóról Matkovich Ilona polgármester.

Megkezdődött a februárban elfogadott fejlesztések és beruházások műszaki előkészítése, tervezése is. Máér többször szó volt róla, hogy olyan útviszonyok vannak a városban. hogy szinte reménytelennek látszik a harc, amit az útjaink rendbehozásáért folytat a település, „Azonban valahol el kell kezdeni. Az Ady Endre sétány után a Budapesti főút legveszélyesebb szakaszainak kijavítása következik, eközben már tervezik a Zöldfa utca legforgalmasabb részének újraaszfaltozását. Remélem, idén is lesznek útjavításra szóló pályázatok, amelyekre jelentkezünk majd” – írja a polgármester.

Mindkét említett útszakasz borzalmas állapotban van egy rövid részen. A könyvtár előtt tiszta hepehupa az aszfalt, míg a Zöldfa utcában ugyan tavaly betömték a kátyúkat, azok azonban mostanra „újratermelődtek”. Az idei költségvetésben van félretéve pénz ezekre a munkákra, de ha nem lesznek útfelújítási pályázatok, vagy azokon nem nyer a város, akkor sajnos látványos javulás nem lesz elérhető. (fotó: városháza)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!