Kézilabda: megtörtük a hazaiak veretlenségi sorozatát

A Vác Szombathelyen győzött a női kézilabda NB I egyetlen vasárnapi mérkőzésén. Úgy tűnik, csapatunk lendületben van és a lányok szorgalmasan gyűjtögetik a pontokat: Hungast Szombathelyi KKA–Váci NKSE 30–36 (16–20). A hazai szurkolók azért annyira nem szomorúak: „Nem született meglepetés, de tisztességgel helytálltunk a Vác ellen. Közönségünk győztesként ünnepelte a csapatot” – állítják.

A váci lányok már az elején jelezték, hogy miért jöttek, s ritka kivételtől eltekintve végig vezettünk is. A második játékrész egy szakaszában már 10 gól volt a különbség a javunkra, a végére aztán a hazaiak felzárkóztak.

A szombathelyiek honlapja hosszabban idézi Szilágyi Zoltánnak, a váciak vezetőedzőjének értékelését a mérkőzésről. „Tartottunk ettől a mérkőzéstől, hiszen egy jó formában lévő Szombathely otthonába jöttünk. Három mérkőzést zsinórban megnyertek, ez mindenképpen tiszteletre méltó teljesítmény. A felkészülésünk során is láttam, hogy kifejezetten taktikus, jó kézilabdát játszanak, otthon is meggyűlt a problémánk a támadójátékukkal. Próbáltunk aprólékosan felkészülni erre a kissé rendhagyó támadójátékra, amit Marosán György kollégám a lányainak megtanított.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Ez hellyel-közzel sikerült, én nagyon büszke vagyok arra – hiszen mondom még egyszer, hogy tartottunk ettől a mérkőzéstől –, hogy voltak olyan periódusok, amikor magabiztosan vezettünk, hiszen tíz gól is volt közte, szerintem akkor dőlt el a két pont sorsa. A nagy előny birtokában kissé talán megnyugodtunk, sorra hagytuk ki a ziccereket, de ez nyilván dicséri a hazai kapus teljesítményét is. Nagyon dicséretes ellenfelünk részéről, hogy nem adta fel egy másodpercre sem, az utolsó pillanatig próbált minél jobban kozmetikázni az eredményen, és ez sikerült is. Gratulálok nekik ehhez a teljesítményhez, és sok sikert kívánok a jövőben” – mondta Szilágyi Zoltán. ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!