Koronavírus: a görög önkormányzat maszkokat varrt

Egyre több helyen olvasni, hogy maszkokat ad a város a lakosságnak, a betegeket ellátóknak. A váci önkormányzat a kórháznak és a polgároknak juttatta el igény szerint a védőeszközt. Sződliget is hasonlóan járt el, ott is a lakosokat látták el a hiánycikkel. Nemrég beállt a sorba a Váci Görög Nemzetiség Önkormányzat is, akik saját készítésű maszkokkal látta el a Vendégvárók Váci Egyesületét, akik eljuttatták a megfelelő helyre.

– A Váci Görög Nemzetiségi Önkormányzat is szembesült a koronavírus által a kialakult helyzettel. Ebben a helyzetben komoly lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy a vírus terjedését megakadályozzuk. Az egyik legfontosabb lépés, hogy aki teheti maradjon otthon. A másik pedig a segítség nyújtás azoknak, akik rászorulnak.

A nemzetiségi önkormányzat a Vác városában működő Vendégvárók Váci Egyesületével fogott össze, amelynek elnöke Fónagy István. A Vendégvárók Váci Egyesületét a Váci Görög Nemzetiségi Önkormányzat együttműködési megállapodásban, anyagi és jelen esetben saját készítésű maszkokkal folyamatosan támogatja a jelenlegi helyzetben. Köszönjük az egyesületnek a segítőkész munkát – írta a Váci Napló megkeresésére Sarantis Mandzurakis elnök. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!