Koronavírus: a vízmű felfüggeszti a tartozók korlátozását

Minden évben kis házi ünnepségen emlékeznek meg a víz világnapjáról az ország egyik legnagyobb víziközmű vállalatánál, a váci központú Duna Menti Regionális Vízmű Zrt-nél. Az idén is készültek a jeles napra, hiszen ilyenkor az országos megemlékezéseken és a helyi rendezvényeken átadják az elmúlt esztendőkben kiemelkedő munkát végzetteknek a kitüntetéseket, s köszöntik azokat, akik a nap huszonnégy órájában azért dolgoznak, hogy ha bárki otthon megnyitja a vízcsapot, abból tiszta és elegendő ivóvíz folyjon.

Most a vírusjárvány miatt a társaságnál is korlátozásokat vezettek be. A személyes ügyfélszolgálati tevékenységet ideiglenesen felfüggesztették. Ügyintézésre javasolják az elektronikus felületeket (telefonos, e-mailes és online ügyfélszolgálat), valamint postai úton is megkereshetik a céget.

Tájékoztatásuk szerint további intézkedésig folytatódik a bekötések kivitelezése, illetve a szennyvízbekötések szemléje. A leolvasási tevékenységet azonban felfüggesztették. A honlapjukon leolvasási és diktálási ütemtervük alapján biztosítják a vízmérőállás közlésének lehetőségét, ennek hiányában átlagfogyasztáson alapuló elszámoló számlák kerülnek kibocsátásra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Fontos lépés, hogy ideiglenesen felfüggesztik a díjtartozás miatti korlátozásokat. Az esetleges üzemzavarok elhárítása természetesen folyamatosan megtörténik, de a tervezett karbantartásokat, felújításokat szükség esetén átütemezik.

„Társaságunk mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelenlegi, különleges viszonyok közepette is fenntartsa az ivóvíz és csatorna szolgáltatást. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy szakembereink egészségét megóvjuk. Munkatársaink számára a szükséges egyéni védőeszközöket biztosítjuk, ennek ellenére kérjük, hogy a személyes kontaktusokat a lehető legszükségesebbre korlátozzák!” – áll közleményükben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!