Koronavírus: azonnali cselekvés a váci iskolákban (hang)

Hétfőn reggel tájékoztatót tartott a sajtónak a kialakult helyzettel kapcsolatban Csánki Sándor, a Váci Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója. Mint mondta, az oktatás zajlik tovább a digitális tereken, melyről az intézmény dolgozóival folyamatosan egyeztetnek.

Az iskola vezetője ismertette a központilag kiadott intézkedéseket és arról beszélt, hogy a legfontosabb, hogy bármilyen módon, de átadják a diákoknak a tudást.

– Ez lehet akár videókonferencia, hangüzenet, fájlok, linkek, online tesztek, kérdőívek is. Ennek a hétnek a legfontosabb feladata az, leginkább a szaktanároknak, hogy mindenki a saját szakjának megfelelően alkalmazza azokat az eszközöket, amelyeket ismer. Szinte töménytelen mennyiségű cég, magánszemély és szülő is jelentkezett, hogy digitális segítséget szeretnének nyújtani a kialakult helyzet miatt.

A pedagógusoknak most leginkább koordináló szerepe van abban, hogy a megfelelő tananyag eljusson a diákokhoz. De, a hagyományos pedagógus szerep sem múlik el, hiszen bele tartozik ebbe a számonkérés és az értékelés is. De jelenleg nincsen egységes tanmenet – mondta. Hozzátette: ami a valós életben elválaszt minket, a vírus, az a digitális térben összehoz.

Kiderült az is, hogy az éjszaka folyamán a diákok szülei levelet kaptak interneten a KRÉTA rendszeren keresztül, s ebben tájékoztatják őket a kialakult helyzetről.

Az iskolák Vácott sem tartanak ügyeletet, a diákok számára tilos az iskolák látogatása – hangzott el. Ha lesz is ügyelet, annak megszervezése csak ezután várható.

Csánki Sándor a mai napon végrehajtott előkészületekről ezt mondta:

Csánki Sándor az előkészületekről

Az igazgató ismertette, hogy miként is működik most az oktatás:

Csánki Sándor a már megtett intézkedésekről

Csánki Sándor beszélt a közeljövőben várható lépésekről is:

Csánki Sándor a következő, várható lépésekről

Az igazgató hozzátette: most egy csökkentett tananyagról van szó, de a tanulás eredményét így is lehet ellenőrizni, a diákok megkapják osztályzataikat, amelyeket a szülők is ellenőrizhetnek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!