Koronavírus: bajban a társasházak, de segítenek a lakók

A vírushelyzet miatt unos-untalan halljuk az egyik legfontosabb szabályt: ne érintkezz másokkal és gyakran moss kezet. Ám aki társasházban lakik, és kénytelen elhagyni lakását, olyan területeket is használ, amelyeket mások is. Ilyenek például a lépcsőházak, a magasabb épületekben a liftek, a szemétledobók és még sorolhatnánk. A Váci Naplónak egy közös képviselő elmondta: megoldható lenne a fertőtlenítés, de ahhoz össze kellene hívni a közgyűléseket. Erre pedig jelenleg nincs lehetőség.

Már sok szakmai anyag jelent meg arról, hogy a koronavírus meddig életképes a különböző felületeken, s általánosan kijelenthető, hogy a kórokozó néhány óra alatt szinte mindenütt elpusztul, kivéve az emberi szervezetet, ám ennek ellenére komoly fertőzési forrás lehet például egy lift. Ha valaki beteg és mondjuk két emelet között tüsszent egyet, pár perc múlva pedig a felvonóba beszáll valaki más, kétségtelenül nagyobb kockázatnak lesz kitéve, mintha ez az utcán történik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments