Koronavírus: bezárják a városi óvodákat, bölcsődéket

Fontos döntést hozott meg a városvezetés azt követően, hogy a kormány elrendelte: hétfőtől zárják be az iskolákat a koronavírus terjedésének veszélye miatt. A március 14-én kihirdetett kormányrendelet értelmében az önkormányzati bölcsődék és óvodák működésének szabályozását a települési önkormányzatok hatáskörébe utalták. Ezt figyelembe véve hétfőn reggel egyeztetés lesz a helyi operatív törzzsel és az intézmények vezetőivel az önkormányzati óvodák és bölcsődék március 17-től visszavonásig érvényes bezárásának mikéntjéről – jelent meg szombaton este a városháza honlapján.

„Hétfőn még minden óvodában és bölcsődében dolgozni fognak az óvónők, dadák. Ugyanakkor kérem, aki teheti, hétfőn se vigye már az intézményekbe a gyerekeket. Az önkormányzati gyermekintézményekben a hét első munkanapján minden munkatárs felveszi a munkát, a megjelenésben akadályozott dolgozók erről értesítik a közvetlen felettesüket. A gyermekek száma alapján döntenek az intézményvezetők az intézményi munkatársak további feladatellátásáról. Hétfőn arról is tájékoztatást adunk, hogyan oldjuk meg az óvodákban, bölcsődékben az ügyeletet” – áll a közleményben.

A polgármester ehhez még hozzátette: „Tájékoztatom továbbá a váciakat, hogy a helyi operatív törzsnek javasolni fogom a kulturális intézményeink bezárását és az ügyfélfogadási idő további csökkentését”.

A városvezető kéri városunk polgárait, hogy továbbra is fegyelmezetten, saját, családja és környezete érdekében felelősségteljes magatartással segítse a koronavírus megelőzését – szól Matkovich Ilona polgármester tájékoztatója. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!