Koronavírus: bűnmegelőzési felhívást adtak ki

Felhívást adott ki a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi időben több  eljárást is kellett indítani hamis hírek terjesztése miatt. Kiemelik: a koronavírus kapcsán hiteles és naprakész információkat talál a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről, és a teendőkről a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon, az információs vonalakon: 06-80/277-455, 06-80/277-456.

Kérik az emberektől: nyomatékosan, többször hívják fel az otthon maradt, idős hozzátartozóik figyelmét arra, hogy senkit ne engedjenek be az otthonukba! Naponta, többször hívják fel egyedül élő, szépkorú rokonaikat, ezzel is növelve a biztonságérzetüket. A csalók ugyanis a veszélyhelyzetre sincsenek tekintettel.

„Legyenek körültekintőek a telefonhívásokkal kapcsolatban is, és az egészséges bizalmatlanság elvét követve, győződjenek meg minden esetben a kapott hívás valóságtartalmáról. A vírussal kapcsolatban vagy arra hivatkozással, terméket eladni kívánó, vagy családtagot ért fertőzés miatt felmerülő anyagi hozzájárulásra irányuló telefonhívásokat minden esetben szakítsák meg, és ellenőrizzék!” – áll a felhívásban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!