Koronavírus: „Erre készüljetek” – üzenik az olasz orvosok

A Sky News stábja bejutott Bergamo legnagyobb kórházába, ahol lefilmezték a koronavírus okozta döbbenetes állapotokat. A Lombardia tartományban található Bergamo az olaszországi járvány gócpontja. A XXIII. János Pápa Kórházban forgatott videóban látható, hogy a folyosók és a szükségkórtermek is tele vannak emberekkel, akik folyamatos ellátásra és lélegeztetésre szorulnak. Az orvosok és ápolók megfeszített erővel dolgoznak, de mint elmondták: újra és újra arról kell dönteniük, hogy kit lehet megmenteni. (A videót csak erős idegzetűek nézzék meg!)

A kórház az egyik legjobban felszerelt intézmény Olaszországban, de az intenzív kezelésre szorulók nagy száma miatt képtelen ellátni valamennyi beteget. Naponta 50-60 új, súlyos állapotú embert visznek be hozzájuk, minden rendelkezésre álló helyen ágyak vannak már – írja a HVG.

A Sky stábját Bergamo önkormányzata hívta meg, hogy megmutassák a világnak, mi vár rájuk. Az orvosok azt üzenik, készüljenek fel a többiek is, és azonnal állítsanak le mindent, hogy lassítsák a kór terjedését. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!