Koronavírus: javasolt a maszk, a kesztyű és a sapka

Nagyon sokan aggódnak a vírus terjedése miatt és az adatok azt jelzik, hogy a következő napokban a megbetegedések gyors ütemű növekedésére kell számítanunk. Bár országos szinten meglehetősen sok információt adnak ki hivatalosan, időnként zavarok is mutatkoznak a tájékoztatásban. Az országos tiszti főorvos például sajtójelentések szerint azt mondta, hogy csak az hordjon maszkot, aki beteg, miközben például Szlovákiában mindenki számára kötelező a maszkviselés és idehaza is sokan javasolják, ne menjünk az utcára megfelelő védelem nélkül.

Egy magyar tüdőgyógyász szerint a koronavírus nem egyszerű tüdőgyulladást okoz, hanem a beteg immunrendszerét is megváltoztatja: maga a szervezet bomlik fel és kezd el másképp viselkedni. A szakember nem ért egyet azzal, hogy maszkot csak betegeknek kell hordania, sőt szerinte a kesztyű és a sapka viselése is elengedhetetlen a koronavírus elleni védekezéshez. A pulmonológus azt is elárulta, hogyan ellenőrizhetjük magunkat, milyen tünetekre kell odafigyelnünk, szedhetünk-e gyógyszert, és tényleg érdemes-e meleg italokat inni a megelőzéshez.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!