Koronavírus: készpénzmentes jegyvásárlás a buszokon

A járványügyi helyzetre tekintettel mától, március 23-tól készpénzmentessé teszik a jegyvásárlást a Volánbusz valamennyi járatán. A Volánbusz és a Nemzeti Mobilfiizetési Zrt. közös közleménye szerint a Volánbusz valamennyi helyközi járatán, valamint azon települések helyi járatain, ahol a Volánbusz a szolgáltató – köztük Vácon is -, elérhetővé válik az applikációban történő, készpénzmentes jegyvásárlás.

A megállapodás szerint azokat az utasokat, akik az applikációban vásárolják meg jegyeiket a Volánbusz járataira, nem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyekével. A teljes árú jegyek mellett elérhetők lesznek az 50 és 90 százalékos kedvezménnyel válthatók is. Azon még dolgoznak, hogy a bérletvásárlást is készpénzmentessé tegyék.

A rendszer nem a legegyszerűbb, és vannak buktatói is. A helyközi közlekedésben például nem lehet szimplán megadni az induló és a célállomást, hanem kilométerre kell megvenni a jegyet, amit külön a menetrendből kell kibogarászni. Ráadásul még ahhoz is adatkapcsolat kell, hogy a jegyet ellenőrizhessék.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Hiszek abban, hogy érdemes a régit az újjal összehozni” – interjú Csepregi Évával

A jegyeket a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vagy viszonteladója, az OTP Simple applikációjával lehet megvenni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!