Koronavírus: nem lesz ingyenes a városban a parkolás

Megtartotta újabb ülését a koronavírus járvány váci megfékezésére létrejött helyi operatív törzs. A szerda reggeli tanácskozáson áttekintették az eddig hozott intézkedéseket, illetve két témában friss döntéseket is hoztak, ezeket a vac.hu ismertette.

A két friss határozat közül az első arra vonatkozik, hogy a beérkezett azon javaslatot, mely szerint a városi parkolás váljon ingyenessé, nem tartották a járvány terjedése ellen hatónak. Ugyanis a díjköteles zónák ilyetén való megnyitása vélhetően a belvárosi részek nagyobb leterhelését eredményezné, mely jelen veszélyhelyzetben nem előnyös. A döntéshozók nem szeretnének újabb, a fertőzés terjedését elősegítő mozgást és forgalmat indukálni a városban.

A másik döntés értelmében azonnali hatállyal bezárnak minden nyilvános illemhelyet, a veszélyhelyzet idején ilyeneket nem nyitnak ki, függetlenül attól, hogy a létesítményt ki működteti.

A helyi operatív törzs előző intézkedései kapcsán megállapították, hogy a játszóterek bezárása hasznos lépés volt és ez indokolja a váci felnőtt kondiparkok lezárását is. Mint ismeretes, várhatóan csütörtök üzemkezdéstől a helyi közösségi autóbuszközlekedés csökkentett járatszámmal működik majd. (Ennek részleteit keddi információnk tartalmazza.)

Az intézmények közül immár az alapítványi és egyházi gyermekellátók is csatlakoztak az önkormányzati létesítmények működésére vonatkozó korlátozásokhoz. Az ügyfélszolgálatok mindenhol átálltak a személyes kontaktust kerülő elektronikus, telefonos, illetve postai úton való ügyintézésre. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!