Koronavírus: szűrőkonténer a kórház bejáratánál

Mindenki előtt ismert, hogy az új koronavírus okozta járvány Magyarországon is fokozatosan növekszik. A járványügyi helyzetre való tekintettel az elmúlt héten további biztonsági intézkedéseket vezetett be a váci Jávorszky Ödön Kórház. A járvány elleni védekezés újabb eszközeként egy szűrőkonténer került felállítására a kórház főbejárata előtt – áll az intézmény friss, csütörtökön délelőtt érkezett közleményében.

A szűrőpontként és előtriázsként működő konténer múlt pénteken érkezett meg az intézmény elé, amit a hétvégén fertőtlenítettek, árammal és vízzel láttak el. A hétfőn üzembe helyezett szűrőpont a sürgősségi ellátás biztonságos, gyors és hatékony működését hivatott segíteni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Elvileg megvan a pénz a múzeumi negyedre, akkor jó a kérdés: mikor indulhat a projekt?

Minden sürgősségi ellátásra érkezőt itt ellenőriznek, mielőtt a kórház területére lép. Testhőmérsékletet mérnek, felső légúti fertőzések meglétét szűrik, valamint egy ellenőrző lista alapján kérdéseket tesznek fel annak érdekében, hogy kiszűrjék az esetleges koronavírus gyanús eseteket.

A Jávorszky Ödön Kórház ezúton is tájékoztatja a lakosságot, hogy a sürgősségi betegellátás több, egymástól jól elkülönített szervezeti egységben történik. Ezekbe az egységekben különböző belépési pontokon lehet bejutni. Azt, hogy melyik bejáraton kell belépniük, a kórház főkapujához telepített szűrőkonténerben szolgálatot teljesítő munkatársak határozzák meg lázmérés és célzott kérdések alapján.

A betegek kizárólag az általuk meghatározott bejáraton léphetnek be a sürgősségi betegellátó területre. A helyes bejárat megtalálásához a munkatársak nyújtanak segítséget.

A járvány elleni védekezésben kiemelten fontos, hogy minél kevesebb ember találkozzon egymással, illetve kerüljön egy légtérbe, zárt helyiségbe. Amennyiben feltétlenül szükséges, legfeljebb egy kísérő tartózkodhat a kórház területén.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Hét intézményvezető kapott öt éves vezetői megbízást a Váci Tankerületi Központ iskoláiban

Felhívják a figyelmet, hogy bizonyos ellátási egységben tilos vagy nem ajánlott kísérő jelenléte! Ilyen esetben a telefonos kapcsolattartás nyújt lehetőséget a tájékoztatásra, tájékozódásra. Kérik, hogy lehetőség szerint telefonnal vagy hozzátartozó telefonszámával érkezzenek, hogy szükség szerint a dolgozók felvehessék velük a kapcsolatot. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!