Koronavírus: szűrőkonténer a kórház bejáratánál

Mindenki előtt ismert, hogy az új koronavírus okozta járvány Magyarországon is fokozatosan növekszik. A járványügyi helyzetre való tekintettel az elmúlt héten további biztonsági intézkedéseket vezetett be a váci Jávorszky Ödön Kórház. A járvány elleni védekezés újabb eszközeként egy szűrőkonténer került felállítására a kórház főbejárata előtt – áll az intézmény friss, csütörtökön délelőtt érkezett közleményében.

A szűrőpontként és előtriázsként működő konténer múlt pénteken érkezett meg az intézmény elé, amit a hétvégén fertőtlenítettek, árammal és vízzel láttak el. A hétfőn üzembe helyezett szűrőpont a sürgősségi ellátás biztonságos, gyors és hatékony működését hivatott segíteni.

Minden sürgősségi ellátásra érkezőt itt ellenőriznek, mielőtt a kórház területére lép. Testhőmérsékletet mérnek, felső légúti fertőzések meglétét szűrik, valamint egy ellenőrző lista alapján kérdéseket tesznek fel annak érdekében, hogy kiszűrjék az esetleges koronavírus gyanús eseteket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Új bölcsőde nyílt Vácon - Deákváron modern, korszerű gyermekintézmény várja a kicsiket

A Jávorszky Ödön Kórház ezúton is tájékoztatja a lakosságot, hogy a sürgősségi betegellátás több, egymástól jól elkülönített szervezeti egységben történik. Ezekbe az egységekben különböző belépési pontokon lehet bejutni. Azt, hogy melyik bejáraton kell belépniük, a kórház főkapujához telepített szűrőkonténerben szolgálatot teljesítő munkatársak határozzák meg lázmérés és célzott kérdések alapján.

A betegek kizárólag az általuk meghatározott bejáraton léphetnek be a sürgősségi betegellátó területre. A helyes bejárat megtalálásához a munkatársak nyújtanak segítséget.

A járvány elleni védekezésben kiemelten fontos, hogy minél kevesebb ember találkozzon egymással, illetve kerüljön egy légtérbe, zárt helyiségbe. Amennyiben feltétlenül szükséges, legfeljebb egy kísérő tartózkodhat a kórház területén.

Felhívják a figyelmet, hogy bizonyos ellátási egységben tilos vagy nem ajánlott kísérő jelenléte! Ilyen esetben a telefonos kapcsolattartás nyújt lehetőséget a tájékoztatásra, tájékozódásra. Kérik, hogy lehetőség szerint telefonnal vagy hozzátartozó telefonszámával érkezzenek, hogy szükség szerint a dolgozók felvehessék velük a kapcsolatot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!