Koronavírus: Vácon a foglalások 99 százalékát lemondták

Sokakat érint rosszul a járvány miatt kialakult helyzet Vácon is. Boltok, vállalkozások döntöttek úgy, hogy egy időre bezárnak. Az éttermek már csak kiszállításra főznek, a szálláshelyek elnéptelenedtek. Vác kihalt. Sokan sokféleképpen igyekeznek segíteni. A Vendégvárók Váci Egyesületének elnöke, Fónagy István azt mondja, mivel szinte az összes foglalást lemondták a Fónagy & Walter Vendég- és Borházban, ezért szabadidejében igyekszik több helyen is helytállni.

– A vendégház falába beépített Enni adok – enni kapok szekrényt folyamatosan fertőtlenítjük és töltjük a vállalkozók által adományozott élelmiszerekkel, amit a Facebook oldalon nyomon lehet követni! Emellett mindennap a Szent László Kórháznak, majd a Bethesda Gyermekkórháznak segítek, utána 3-4 váci idős embert látogatok meg, ennivalót viszek nekik, és gyógyszereket váltok ki, de az egyik mozgássérült hölgynek a napi teendőkben is segítek – mondja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!