Koronavírus: vezetői tárgyalások voltak a városban

A váci Jávorszky kórház főigazgatójával és a Váci Tankerület vezetőjével tárgyalt Rétvári Bence országgyűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a koronavírussal kapcsolatos felkészülésről. Mindkét helyen megnyugtató válaszokat kapott a képviselő a kérdéseire.

„Személyesen köszöntem meg dr. Urbán Edina főigazgató asszonyon keresztül a kórház minden dolgozójának, orvosoknak és ápolóknak azt az áldozatos munkát, amit a koronavírus okozta veszélyhelyzet idején is végeznek. Hálásan köszönjük, hogy most is teszik a dolgukat, óvják mindnyájunk egészségét!” – írta Rétvári Bence.

A megbeszélésen elhangzott, hogy a kórház a dolgozók tudásán és munkáján felül eszközeiben is felkészült a koronavírus elleni védekezésre. Megnövelt mennyiségben, immár 565 darab kézfertőtlenítőt helyeztek ki a belépési pontokon, vizsgálókban, kórtermekben. A kórház rendelkezésére állnak nagyobb mennyiségben sebészeti és FFP3 maszkok, gumikesztyűk, valamint védőfelszerelések. Fontos, ha valaki magán a tüneteket észleli, akkor ne menjen személyesen a rendelőbe, hanem telefonon hívja háziorvosát, aki fertőzésgyanú esetén értesíti a mentőket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel
Rétvári Bence találkozott Verebélyi Ákossal, a Váci Tankerület igazgatójával is

Verebélyi Ákos tankerületi igazgatóval a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzetben felmerülő azonnali intézkedésekről egyeztetett Rétvári Bence. A tankerülettől minden iskola megkapta a szükséges tájékoztatást, a döntéseket pedig minden esetben a gyermekek és családok érdekét szem előtt tartva hozzák meg. Különösen ügyelnek az iskolákban a higiénés szabályok betartására, a minél gyakoribb alapos kézmosásra.

Vácott is a fertőzött területről érkezőknek két hétig otthon kell maradniuk, ami igazolt hiányzásnak számít. A közös iskolai rendezvényeket, a kirándulásokat lemondták. (címlapképünkön: dr. Urbán Edina és Rétvári Bence)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!