Lehet, hogy intim képeket posztol a gyereked a neten?

Az életmód kényszerű megváltoztatása összezárta családtagokat, s további kemény feladat elé állította azokat a szülőket, akiknek gyermeke otthonról tanulnak most. Minden felnőtt tudja, hogy mennyi veszély leselkedhet egy, a felgyorsult világunkban magára hagyott gyermekre, még egy kisebb településen is. Mégis nap, mint nap előfordul, hogy egyedül, szülői felügyelet nélkül töltenek el órákat gyermekek a világháló veszélyeinek kitéve.

A népszerű közösségi oldalak, valamint a digitális tartalom-, és videómegosztó felületek nem véletlenül korlátozzák a regisztrálók hozzáférését, mint például, hogy a belépést megadott életkor betöltéséhez kötik. A tapasztalatok szerint azonban a megkérdezett általános iskolás diákok közül – vagy a szülők tudtán kívül, vagy a beleegyezésükkel – számos gyermek is regisztrált már ezeken az oldalakon. Ez azért lehetséges, mert a gyermekek szabadon, szülői kontroll nélkül használhatják az online eszközöket, és a belépéshez a valóságtól eltérő adatokat is megadhatnak magukról.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments