Ma még süt a nap, de érkezik az újabb hidegfront

Bár szombaton reggel szép napsütésre ébredtünk és az előrejelzések szerint lassan elérkezik az igazi tavasz, most mégis figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok: a sok napsütés mellett jönnek a zivatarok és viharossá erősödik a szél.

Szombaton a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és elsősorban az Északi-középhegység, az Észak-Alföld, illetve a főváros tágabb környezetében elszórtan alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat, emiatt négy északi megyére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Estére mindenütt mérséklődik a légmozgás, de szombaton a zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal alacsonyabb értékek is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 15 és 19 fok között valószínű.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap a közeledő hidegfront előterében elsősorban a Dunától keletre alakulhatnak ki elszórt záporok, néhol zivatarok. Nyugaton megélénkül az északnyugati szél. Hajnalban 0-6, délután 14-19 fok várható.

Hétfőn jelentős lehűlés érkezik erős, néhol viharos északias széllel. Szórványosan, elsősorban a középső területeken készülhetünk esőre, záporokra, ami késő délutántól havas esőbe, havazásba válthat át. A csúcshőmérséklet 3-10 fok között alakulhat, délkeleten mérhetjük a magasabb értékeket.

Kedden túlnyomóan felhős időre, szűrt napsütésre van kilátás. Kevés csapadék csak néhol fordulhat elő. Az északkeleti szél élénk, erős marad. Hajnalban többfelé fagyhat, délután pedig 3-8 fok valószínű. Szerdán is fagyosan indulhat a nap. Napközben száraz, gyengén felhős idő ígérkezik, több helyen élénk széllel, 6-10 fokos maximumokkal. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!